Πολλοί ιδιοκτήτες βάζουν στα σκυλάκια τους ωραία μπλουζάκια, φουτεράκια, αδιάβροχα κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Αλλά αλήθεια χρειάζονται ρούχα τα σκυλιά; Πολλοί θα σκεφτούν πως το τρίχωμα τους είναι αρκετό ώστε να τους προστατεύει απ’ το κρύο. Τι ισχύει, όμως, στην πραγματικότητα;

Ads

Τα ρούχα σίγουρα δεν βλάπτουν τον σκύλο σου. Αν ακόμα δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτό απλά σκέψου πως μερικά σκυλιά έχουν το δικό τους “σύστημα” που τους καλύπτει απ’ το κρύο, υπάρχουν και ορισμένες ράτσες, όμως, που το τρίχωμά τους είναι πιο ελαφρύ και δεν είναι κατάλληλο για πολύ κρύα περιβάλλοντα. Έτσι, ο σκύλος σου μπορεί να κρυώνει τόσο όσο θα κρύωνες κι εσύ αν έβγαινες χωρίς ρούχα απ’ το σπίτι σου το Δεκέμβρη.

Ένα πουλόβερ μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σου να νιώθει πιο άνετος τις κρύες μέρες, ειδικά αν έχεις παρατηρήσει πως αρνείται να βγει απ’ το σπίτι όταν έχει μείον!

Το αν το σκυλί μπορεί να είναι σε θέση να “κρατήσει” ζεστό τον εαυτό του εξαρτάται απ’ τη ράτσα του αλλά και απ’ την ηλικία του. Ένα σκυλί με λεπτό τρίχωμα θα επωφεληθεί από ένα πουλόβερ και θα αισθανθεί τη διαφορά όταν βγει έξω απ’ το σπίτι.
Η ηλικία του σκύλου παίζει επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο. Τα ηλικιωμένα σκυλιά έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα και το πουλόβερ είναι πραγματικά απαραίτητο για την προστασία τους απ’ το κρύο.

Ads

image

Απ’ την άλλη τα μεγαλύτερα σκυλιά με πυκνό τρίχωμα θα ένιωθαν περισσότερο άβολα φορώντας ένα ρούχο. Η γούνα τους είναι σχεδιασμένη για τις πιο ακραίες θερμοκρασίες.

Ποιο είναι το ιδανικό πανωφόρι για τον σκύλο σου;

Κι αφού έχεις αποφασίσει πως το σκυλάκι σου χρειάζεται ένα πανωφόρι πρέπει να είσαι προσεκτικός στην επιλογή του. Μπορεί το μάλλινο να είναι πολύ ζεστό ωστόσο πολλές φορές προκαλεί φαγούρα στον σκύλο σου, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να του φορέσεις ένα βαμβακερό.

Πρέπει επίσης, να είσαι προσεκτικός και με το μέγεθος. Το ιδανικό πανωφόρι δεν πνίγει το σκύλο σου στο λαιμό αλλά ούτε μπορεί να το τραβήξει εύκολα και να το βγάλει.  Ο σκύλος σου πρέπει να νιώθει άνετα μέσα σ’ αυτό και να μην είναι πολύ σφιχτό.

Πηγή: ipop