Δύο πανέμορφα ορφανά αρκουδάκια, τον Μπράντλεϊ και τον…. Κούπερ, φροντίζει πλέον ο «Αρκτούρος», με σκοπό να απελευθερωθούν ξανά στη φύση την επόμενη χρονιά.

Ads

Τα ζωάκια, που είναι περίπου τριών μηνών, βρήκε κοντά σε στάνη, στην Οινόη Κοζάνης, ένας ιδιώτης και τα κράτησε για περίπου μία εβδομάδα πριν ειδοποιήσει την οργάνωση. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο «Αρκτούρος», «το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε από την ημέρα που βρέθηκαν τα αρκουδάκια, έως την παράδοσή τους, κατέστησε δυστυχώς ανέφικτη την προσπάθεια αναζήτησης της μητέρας τους, κάτι που γίνεται πάντοτε στις περιπτώσεις αυτές».

Τα αρκουδάκια μεταφέρθηκαν στον Κτηνιατρικό Σταθμό, στον Αετό Φλώρινας, όπου θα μεγαλώσουν μαζί για ένα χρόνο, μακριά από άλλες αρκούδες και με την ελάχιστη ανθρώπινη παρουσία, σύμφωνα με το αυστηρό πρωτόκολλο ανατροφής. Στόχος είναι να διδαχθούν από τους έμπειρους φροντιστές, τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση, όπως θα τους τα μάθαινε και η μητέρα τους. Άλλωστε, στον «Αρκτούρο», φιλοξενούνται από πέρσι άλλα 5 αρκουδάκια, τα οποία αναμένεται να απελευθερωθούν τον επόμενο μήνα· τα τρία στη Βουλγαρία απ’ όπου είχαν μεταφερθεί.
Τα δύο αρκουδάκια εξετάστηκαν ήδη από κτηνίατρο και παρόλο που βρέθηκαν ελαφρώς υποσιτισμένα στην αρχή, σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τους αρέσει πολύ το παιχνίδι και ιδιαίτερα να παλεύουν ο ένας με τον άλλον, με τον Μπράντλεϊ που είναι και ο πιο μεγαλόσωμος, να βγαίνει συνήθως νικητής.

Με την ευκαιρία του περιστατικού, ο «Αρκτούρος» υπενθυμίζει στους πολίτες που πιθανόν να βρουν κάποιο αρκουδάκι μόνο του σε δασική περιοχή, ότι δεν είναι απαραίτητα ορφανό ή εγκαταλελειμμένο, αλλά η μητέρα του μπορεί να βρίσκεται κάπου κοντά. «Για τον λόγο αυτό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «απαγορεύεται να το πλησιάσουν ή να το πιάσουν αλλά θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το Δασαρχείο, την Αστυνομία ή τον “Αρκτούρο” και να παραμείνουν διαθέσιμοι για να υποδείξουν το σημείο που το εντόπισαν».

«Παρόλο που τα αρκουδάκια θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση χάρη στο πρόγραμμα επανένταξης, η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν να ζήσουν με την μητέρα τους», καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ads