Για έγκλημα μίσους κατηγορείται ο 29χρονος Μαρκ Μίτσαν από τη Σκωτία, ο οποίος ανέβασε βίντεο στο Youtube, που παρουσίαζε τον τρόπο με τον οποίο εκπαίδευσε ένα σκύλο να χαιρετά ναζιστικά.

Ads

Ειδικότερα, ο Μίτσαν δίδαξε το σκύλο της συντρόφου του να αντιδρά σε προστάγματα όταν άκουγε εντολές “στείλτε τους Εβραίους στους θαλάμους αερίων” ή “Ζήτω η Νίκη” (Seig Heil), σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegragh.

Όπως αναμενόταν, το βίντεο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ο διευθυντής του Συμβουλίου Εβραϊκών Κοινοτήτων της Σκωτίας, Εφραίμ Μπορόουσκι, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι βρήκε το σύντομο κλιπ «εξαιρετικά προσβλητικό».

image

Ads

Από τη μεριά του ο Μίτσαν αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι ο μόνος λόγος που εκπαίδευσε το σκυλί σε αυτά τα προστάγματα, ήταν για να εκνευρίσει την σύντροφό του.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το άτυχο σκυλάκι, ράτσας pug, να σηκώνει το πόδι του μόλις ακούει τις ρατσιστικές εντολές του αφεντικού του. Ο Μίτσαν έχει αναρτήσει και δεύτερο βίντεο στο οποίο ο σκύλος εμφανίζεται να παρακολουθεί πορεία με επικεφαλής τον Χίτλερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο.

image

Παρόλο αυτά, έχει ζητήσει συγγνώμη για τον πόνο που μπορεί να προκάλεσε σε όσους παρακολούθησαν το βίντεο.