Οι όρκες, ή αλλιώς φάλαινες δολοφόνοι, τρέφονται με άλλα θηλαστικά της θάλασσας, όπως οι φώκιες και τα δελφίνια. Όχι όμως με μπλέ φάλαινες. Τα γιγάντια αυτά θηλαστικά μπορούν να φτάσουν τα 30 μέτρα σε μήκος και τους 200 τόνους σε βάρος. Παρόλα, αυτά, ένα drone κατέγραψε μια τέτοια σπάνια επίθεση! 

Ads

Όταν η ομάδα των φαλαινών δολοφόνων πλησίασε το θύμα, εκείνη γύρισε στο πλάι τινάζοντας νερά και κολύμπησε μακριά με τέτοια ταχύτητα που οι όρκες δεν μπορούσαν να πιάσουν. 

Η βιολόγος Νάνσι Μπλάκ, που κατέγραψε το περιστατικό με το drone της, εξήγησε γιατί μπορεί οι όρκες να προέβησαν σε μια επίθεση εξ αρχής χαμένη: “Πιθανότατα γιατί απλά ήθελαν να το κάνουν”, δήλωσε στο National Geographic. “Τους αρέσει να παίζουν με τις φάλαινες, όπως οι γάτες με τα θηράματά τους. Κατά γενική ομολογία είναι κοινωνικά και παιχνιδιάρικα θηλαστικά”, σχολίασε λέγοντας βέβαια ότι θα μπορούσε να είναι και μια προπόνηση για μια άλλη επίθεση. 

Αυτό όμως που προκαλεί το ενδιαφέρον των μελετητών είναι ο συγχρονισμός που επιτυγχάνουν οι όρκες όταν επιτίθενται. “Είναι απίστευτο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως πετυχαίνουν τέτοια ακρίβεια”. Μάλιστα, οι όρκες όταν προετοιμάζονται για να χτυπήσουν γίνονται απόλυτα αθόρυβες, με αποτέλεσμα τα θύματά τους να μην μπορούν να αντιληφθούν από πού δέχονται την επίθεση.