Ο Πιτ, ένα αγγλικό σέτερ, ήταν 14 χρονών και έφυγε σαν ήρωας, αφού πέθανε σώζοντας το αφεντικό του και άλλα τρία κουτάβια από επίθεση αρκούδας.

Ads

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα, όταν ο Πιτ μαζί με το αφεντικό του Στίβεν πήγαν για πεζοπορία στον Εθνικό δρυμό του Μόνκβιλ στο Νιου Τζέρσεϊ. Εκεί εμφανίστηκε μια αρκούδα, που μάλλον ένιωσε ότι απειλείται και από το φόβο της απάντησε με επίθεση.

Ο Πιτ παρά την ηλικία του, δεν δίστασε να υψώσει το ανάστημα του για να προστατεύσει το αφεντικό του. Βλέποντας την αρκούδα να παλεύει με τον Πιτ ο Στίβεν έσπευσε να προστατεύσει τα κουτάβια που έκαναν βόλτα μαζί τους.

 

Ads

A post shared by Me & My Shadow Pets (@mmspets) on

Feb 12, 2018 at 1:16pm PST

«Έδεσα τα μικρά σε ένα δέντρο και έτρεξα πίσω στον Πιτ, ο οποίος είχε τραυματισθεί βαριά». Με τη σύζυγό του μετέφεραν το σέτερ στο κτηνιατρείο, αλλά τα νέα ήταν άσχημα. «Οι ακτίνες έδειξαν ότι το σκυλί είχε τραυματισθεί στη σπονδυλική στήλη. Ακόμη κι αν επιβίωνε μετά τις πολλές επεμβάσεις το πιο πιθανό σενάριο ήταν ότι ο Πιτ δεν θα περπατούσε ξανά. Πήραμε το ίδιο απόγευμα τη δύσκολη απόφαση. Να τον αφήσουμε να φύγει. Τρέξε ελεύθερος Πιτ χωρίς τους πόνους της προχωρημένης ηλικίας σου», γράφει στο Instagram ο Στίβεν.

image