Απίστευτη αθλιότητα έλαβε χώρα την νύχτα της Δευτέρας σε ζωολογικό κήπο της Γαλλίας, όταν λαθροθήρες πυροβόλησαν έναν τετράχρονο ρινόκερο και έκοψαν με πριόνι ένα από τα δύο κέρατά του!

Ads

Σοκαρισμένοι οι φύλακες έσπευσαν να διαπιστώσουν την κατάσταση των άλλων δύο ρινόκερων του κήπου, οι οποίοι, ευτυχώς, ήταν σώοι.

Πρόκειται για το πρώτο ανάλογο περιστατικό στην Ευρώπη, γεγονός το οποίο δείχνει ότι το εγκληματικό κύκλωμα εμπορίου κεράτων ρινόκερων έχει πλέον αποθρασυνθεί. Ο λόγος είναι πως το κέρατο του ρινόκερου σε μαύρες αγορές της Ασίας πωλείται έναντι 60.000 δολαρίων το κιλό, τιμή σχεδόν διπλάσια από αυτήν του χρυσού.

Το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων εκτιμάται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Η ζήτηση σε μεγάλο βαθμό πηγάζει από το Βιετνάμ, όπου φημολογείται ότι το κέρατο του ρινόκερου αποτελεί μαγική θεραπεία για τον καρκίνο.

Ads

Πριν λίγες μέρες η WWF ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία λαθροθηρίας ρινόκερων στη Νότια Αφρική τα οποία είναι συγκλονιστικά, αφού, από τις 13 δολοφονίες το 2007, ξεπερνάμε πλέον τις 1054 ανά έτος. Τα στοιχεία αυτά είναι τρομακτικά και λόγω των εκτιμήσεων για τον αριθμό των ρινόκερων στην Αφρική, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 25.000.