Ένα υγιέστατο μικρό έφερε στον κόσμο μια πολική αρκούδα στη Σκώτια μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, αφού η τελευταία γέννηση έγινε το 1992 στη Flamingo Land.

Ads

Η Βικτώρια, όπως είναι το όνομα της μαμάς, είναι η μόνη θηλυκή αρκούδα της χώρας και γέννησε ένα υγιές νεογνό στο Πάρκο Άγριας Ζωής Χάιλαντ στη Σκωτία, με πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερα από ένα νέα νεογνά.

«Ακούσαμε για πρώτη φορά υποσχόμενους θορύβους την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και συνεχίζονται στο νέο έτος. Επειδή δεν έχουμε θέα μέσα στο κατάλυμα της Βικτώρια, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν έχει γεννήσει περισσότερα μωρά, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τη γέννηση τουλάχιστον ενός», δήλωσε η Ούνα Ρίτσαρντσον, υπεύθυνη σαρκοφάγων ζώων της ζωολογικής υπηρεσίας.

image

Ads

image

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βασιλικής Ζωολογικής Υπηρεσίας της Σκωτίας, οι τρεις πρώτοι μήνες ζωής είναι επικίνδυνοι για τις πολικές αρκούδες, είτε γεννιούνται σε αιχμαλωσία είτε στην άγρια φύση. Τα μωρά γεννιούνται τυφλά και είναι πολύ μικρά σε μέγεθος, οπότε εξαρτώνται πλήρως από τη μητέρα τους.

image

Σημειώνεται, ότι ο χώρος που θα μείνει η Βικτωρία με το μικρό της παραμένει κλειστός στο κοινό.