Μια ιστορία πραγματικής αφοσίωσης έχει συγκινήσει την Κίνα, με ένα ηλικιωμένο σκυλί που κάθε μέρα περιμένει υπομονετικά τον ιδιοκτήτη του να γυρίσει από τη δουλειά έξω από τον σταθμό του τρένου.

Ads

Ο Xiongxiong είναι 15 χρονών και εμφανίζεται στον σταθμό γύρω στις 7, όπου περιμένει το αφεντικό του για περίπου 12 ώρες.

Ο άντρας που τον φροντίζει, έχει υιοθετήσει τον Xiongxiong εδώ και περίπου οκτώ χρόνια. Το βίντεο του Xiongxiong, που στα κινεζικά σημαίνει «αρκούδα», τραβήχτηκε έξω από τον σταθμό Liziba.

«Απλώς περιμένει. Δεν τρώει τίποτα και μόλις βλέπει τον ιδιοκτήτη του, χαίρεται τόσο πολύ», ανέφερε κάτοικος της περιοχής. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνη που μιλούν για τον «σύγχρονο Χάτσικο».

Ads

image

Το βίντεο με τον ηλικιωμένο Xiongxiong που περιμένει δημοσιεύθηκε στα τέλη Απριλίου σε κινεζική ιστοσελίδα, κι έκτοτε το έχουν δει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες. Πολλοί είναι αυτοί που συγκινούνται με την αφοσίωση του, ωστόσο υπάρχουν και επικριτές που ανησυχούν για τον βαθμό της ελευθερίας ή τη φροντίδα που του δίνει ο ιδιοκτήτης του.