Επί 7 ολόκληρα χρόνια, ένας σκύλος πηγαίνει κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στη περιοχή των Πατελών, περιμένοντας το αφεντικό του που όμως έχει φύγει από τη ζωή.

Ads

Εμφανίζεται κάθε μέρα νωρίς το πρωί στην είσοδο σούπερ μάρκετ όπου και παραμένει μέχρι το βράδυ, οπότε και αποχωρεί θλιμμένος, όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr από το σημείο και επιστρέφοντας στο σπίτι που διέμενε το αφεντικό του.

Σύμφωνα με τους περίοικους, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο οποίος πήγαινε για ψώνια, πέθανε από ανακοπή.

Από τότε μέχρι σήμερα, το σκυλί που τον συνόδευε, κάνει κάθε μέρα το ίδιο δρομολόγιο.

Ads

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Παναγιώτης Φούντας κάτοικος της περιοχής, ο σκύλος, που είναι μεγάλης ηλικίας, κάθεται ή κάνει βόλτες γύρω από το μαγαζί με τις ώρες, και μετά φεύγει.

Κανείς δεν ξέρει που πάει, Το αφεντικό του δεν είχε οικογένεια. Ο σκύλος είναι πολύ ήσυχος, μάλιστα όλη η γειτονιά τον φροντίζει δίνοντάς του τροφή.

Εμφανίζεται και εξαφανίζεται κάθε μέρα εδώ και επτά χρόνια, Είναι πραγματικά απίστευτο, καταλήγει ο κ. Φούντας.

Πολλοί από τους γείτονες και άλλοι φιλόζωοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να φιλοξενήσουν το συμπαθές τετράποδο αλλά όσες προσπάθειες έχουν γίνει έχουν αποτύχει γιατί ο «Χάτσικο» του Ηρακλείου δεν τους ακολουθεί.

image

image

Επίσης υπάρχει η ανησυχία από τους περίοικους μήπως κάποιος οδηγός χτυπήσει το σκύλο στο δρόμο γι αύτο θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί.