Κι όμως υπάρχουν σκυλιά που πάνε για πεζοπορία. Και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Ο σκύλος μπορεί να έχει μάλιστα τον δικό σάκο που θα κουβαλάει μόνος του. Αρκούν λίγες επισκέψεις στον κτηνίατρο για τα απαραίτητα εμβόλια και τη σχετική ενημέρωση, όπως και μια καλή εκπαίδευση.

Ads

Ένα βασικό στάδιο της εκπαίδευσης είναι οι μεγάλες βόλτες σε κάποιο κοντινό βουνό ή σε ένα μεγάλο άλσος, ώστε ο σκύλος να συνηθίζει σιγά σιγά τις μεγάλες αποστάσεις. Στη συνέχεια αναζητήστε dog-friendly μονοπάτια, που θα έχουν αρκετή σκιά και σχετικά ομαλό έδαφος. Θα πρέπει να αποφύγετε τα δυσπρόσιτα μονοπάτια με πολλές αναβάσεις γιατί η διαδρομή θα κουράσει τον τετράποδο φίλο σας.

Παράλληλα θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε τοποθετήσει σωστά το σάκο του σκύλου σας, ο οποίος οφείλει να είναι ελαφρύς και ισόποσα κατανεμημένος κι από τις δύο πλευρές. Σε περίπτωση που κατασκηνώσετε να έχετε μαζί σας μια άνετη σκηνή που να χωράει και τους δύο σας. Προμηθευτείτε μεγάλες ποσότητες τροφής, ώστε να μην ξεμείνετε και δώστε στο σκύλο νερό κάθε 15-20 λεπτά για να μην αφυδατωθεί.

Μην ξεχάστε το φακό για το βράδυ, ειδικό σκοινί για το σκύλο για τα πιο δυσπρόσιτα σημεία και κουτί πρώτων βοηθειών.