Μία ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και το National Geographic κάνει την ανασκόπηση του, ενθυμούμενο τα 10 καλύτερα βίντεο με πρωταγωνιστές από το ζωικό βασίλειο, που είδαμε μέσα στο 2016.

Ads

Μέσα από αυτά τα βιντεάκια ρίξαμε μια ματιά σε έναν κόσμο άγνωστο και παράξενο και κατανοήσαμε καλύτερα τη συμπεριφορά των φίλων μας, των ζώων.

Ας τα δούμε:

10. Το σπάνιο μωβ καλαμάρι με τα γουρλωμένα μάτια

Ads

Οι ερευνητές του πλοίο «Ναυτίλος» χτένιζαν τον πυθμένα της θάλασσας στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, τον περασμένο Αύγουστο, όταν είδαν δύο γουρλωμένα μάτια να τους κοιτάζουν, από το βάθος των 3.000 ποδιών.

Σε ποιόν ανήκαν; Σε ένα μικροσκοπικό μωβ μαλάκιο, ένα καλαμάρι που είναι γνωστό ως Rossia pacifica.

9. Μια φάλαινα βγαίνει για φαγητό στα ρηχά

Θυμίζοντας κινηματογραφική σκηνή από κάποιο θρίλερ, μια φάλαινα βγαίνει στα ρηχά για να γευματίσει. Η φάλαινα εμφανίστηκε δίπλα από τη μαρίνα Knudson Cove  στην Αλάσκα, στην οποία ήταν αραγμένα αλιευτικά.

Ένας ψαράς κατέγραψε την απρόσμενη κι εντυπωσιακή της έξοδο με την κάμερα του.

8. Ένα ελάφι χάνει την… περηφάνια του

Συνέβη τον περασμένο Μάρτιο. Είναι η σπάνια στιγμή που μία άλκη (αμερικανική έλαφος) χάνει το ένα κέρατο της. Τα αρσενικά αυτά ελάφια χρησιμοποιούν τα κέρατα τους για να προσελκύσουν τα θηλυκά αλλά και να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους.

7. Το μπάνιο της αρκούδας

Υπάρχει μια μικρή φυσική λιμνούλα στο φυσικό πάρκο του Yellowstone, την οποία οι αρκούδες έχουν μετατρέψει σε… μπανιέρα. Δείτε τις να κάνουν βουτιές!

6. Μια αγκαλιά θανάτου για την αγάπη

Δύο από τα πιο επικίνδυνα φίδια στον κόσμο, σφιχταγκαλιάζονται, όχι από αγάπη αλλά για την αγάπη. Πρόκειται για δύο αρσενικά black mambas που παλεύουν για τα μάτια ενός θηλυκού.

5. Οι κατσίκες- ακροβάτες που θυμίζουν Spiderman

Η επόμενη ταινία με τον Spiderman θα βγει στις αίθουσες το επόμενο καλοκαίρι, και ο πρωταγωνιστής έχει χρόνο για να διδαχτεί μερικά ακροβατικά από τις κατσίκες της Ιταλίας.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο δείχνει μια ομάδα κατσικιών να σκαρφαλώνει σχεδόν κατακόρυφα έναν βράχο σε ιταλικό φράγμα. Τα πέλματα τους τους επιτρέπουν να κρατήσουν την ισορροπία τους ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Η ανάβαση… εντυπωσιακή!

4. Η πολική αρκούδα – «κανίβαλος»

Μια άγνωστη πτυχή των πολικών αρκούδων καταγράφηκε από τον φακό του National Geographic. Πρόκειται για τη στιγμή που ένα ζευγάρι πολικών αρκούδων κυνηγάει, πιάνει και τρώει ένα μικρό αρκουδάκι. Αυτό συμβαίνει κατά καιρούς όταν οι φώκιες – που συνήθως τρώνε οι πολικές αρκούδες λιγοστεύουν – και για να επιβιώσουν γίνονται «κανίβαλοι».

3. Πιγκουίνος γυρίζει σπίτι και βρίσκει τη γυναίκα του με άλλον

Οι πιγκουίνοι όχι μόνο ζουν σε ζευγάρια, όπως οι άνθρωποι, αλλά είναι και γνωστοί για την πίστη τους στο σύντροφό τους. Ο φακός του National Geographic κατέγραψε έναν «σύζυγο» που βρήκε έναν άλλο αρσενικό πιγκουίνο στη φωλιά του. Η σύγκρουση μεταξύ τους ήταν αιματηρή και στο τέλος ο θηλυκός πιγκουίνος κλήθηκε να αποφασίσει με ποιόν θα μείνει…

2. Ένας πατέρας γεννά 2.000 μωρά

Είναι γνωστό ότι οι αρσενικοί ιππόκαμποι κυοφορούν και γεννάνε. Η κάμερα κατέγραψε έναν ιππόκαμπο τη στιγμή που φέρνει στον κόσμο τα μικρά του. Πρόκειται για πάνω από 2.000 ιπποκαμπάκια, από τα οποία θα επιβιώσουν ίσως και λιγότερα από 5.

1. Μάνα αρουραίος – εναντίον φιδιού

Μάνα είναι μόνο μία και η κάθε μία για το μωρό της μπορεί να τα βάλει ακόμα και με θηρία. Εδώ μια μάνα αρουραίος τα βάζει με ένα φίδι που έχει αρπάξει το μικρό της. Και το αποτέλεσμα;