Στην Νάουσα την παραμονή Πρωτοχρονιάς σημειώθηκε ένα αξιοσημείωτο γεγονός όπως είχε αναφέρει το thesstoday όταν μία τυφλή σκυλίτσα είχε φύγει από το χώρο φιλοξενίας αδέσποτων και αφού περπάτησε 10 χιλιόμετρα βρέθηκε κοντά στον άνθρωπο που την φρόντισε. 

Ads

Ωστόσο, ανήμερα της πρωτοχρονιάς η σκυλίτσα δηλητηριάστηκε απο τροφή που περιείχε δηλητήριο μαζί με ακόμη ένα σκυλί, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι του προέδρου του χωριού Χαρίεσσα, Δημήτρη Σιδηρόπουλου. Ο πρόεδρος του χωριού ανέφερε σε δηλώσεις του στο thesstoday ότι «Παραμονή Πρωτοχρονιάς έφυγε από το σπίτι μαζί με ένα ακόμη σκυλάκι μας όπως συνήθιζαν να κάνουν κάθε μέρα και μετά από καμιά ώρα επέστρεφαν. Ωστόσο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψαν και τα δύο δηλητηριασμένα. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς άργησαν να γυρίσουν σπίτι και έτσι, τα έψαξα στη γειτονιά αλλά δεν κατάφερα να τα βρω. Η τυφλή σκυλίτσα έφτασε μέχρι το σπίτι μας και μόλις μπήκε στην αυλή έπεσε κάτω. Προσπαθήσαμε να τη σώσουμε με εμβόλια, αντιβιώσεις, βιταμίνες, ορούς και ενέσεις αλλά δεν κατάφερε να μείνει ζωντανή παρά δύο μέρες μόνο».

Επιπλέον, ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε ότι είναι πολλά τα περιστατικά με τις φόλες στο χωριό Χαρίεσσα. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί στο χωριό που δηλητηριάζουν τα αδέσποτα κυρίως σκυλιά. Τον τελευταίο μήνα μάλιστα είχαμε πέντε παρόμοια περιστατικά στο χωριό. Είναι δυσάρεστα γεγονότα όλα αυτά και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν πείραζαν κανέναν τα συγκεκριμένα σκυλάκια και παρ’ όλα αυτά δηλητηριάστηκαν. Ήδη έχω μιλήσει με τον δήμαρχο της Νάουσας προκειμένου να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες. Δεν φτάνει όμως μόνο ο δήμος για να αντιληφθούμε ότι δεν πρέπει να έχουμε κατοικίδια και μετά να τα αφήνουμε στον δρόμο και να τα δηλητηριάζουν ή να τα κακοποιούν».

Τέλος, τόνισε πως ο ίδιος και η κοινότητα θα προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά αγνώστων αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τους υπεύθυνους αυτών των πράξεων.                                                                                                                                                                   

Ads