Ο τυφώνας  Χάρβεϊ άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και εκτόπισε χιλιάδες κόσμο από τα σπίτια του. Κι ενώ τα νερά άρχισαν να υποχωρούν φαίνεται να ξεβράστηκε στην παραλία του Texas City ένα μυστήριο πλάσμα, που απασχολεί όλα τα διεθνή μέσα.

Ads

Ειδικότερα, το μυστήριο πλάσμα που κατά πολλούς φαίνεται να έχει βγει από ταινία τρόμου, έχει τεράστιο κεφάλι, κοφτερά δόντια και μακριά ουρά, αλλά δεν έχει μάτια.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η Preeti Desai, η οποία ανάρτησε φωτογραφίες του περίεργου πλάσματος στο twitter αναφέροντας: “Οκ, Twitter της Βιολογίας, τι στο καλό είναι αυτό; Βρέθηκε σε παραλία του Τέξας”.

image

Ads

Από τις φωτογραφίες, ορισμένοι επιστήμονες εξέφρασαν την εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα κάποιο είδος χελιού, το οποίο βέβαια είναι τεράστιο και με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ειδικοί ανέφεραν πως φέρει στοιχεία από τρία μεγάλα είδη χελιών, τα οποία ζουν στον κόλπο του Μεξικού σε βάθος μεταξύ 30 και 90 μέτρων και περνούν τη ζωή τους κρυμμένα σε βράχια, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Τα συγκεκριμένα χέλια έχουν επίσης μάτια, αλλά είναι πολύ μικρά και θα μπορούσαν να είχαν αφαιρεθεί την ώρα που η Desai βρήκε το σώμα του πλάσματος.

image

Ο Kenneth Tighe του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian, πιστεύει ότι το νεκρό πλάσμα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία χελιών, κυρίως εξαιτίας του μεγέθους του και των τεράστιων δοντιών του.

image