Δύο λευκές καμηλοπαρδάλεις εντοπίστηκαν στο φυλασσόμενο πάρκο Ishaqbini Hirola στην επαρχία Garissa της Κένυας, προς έκπληξη των φυλάκων και των κατοίκων της περιοχής.

Ads

Οι καμηλοπαρδάλεις, που είναι μητέρα και παιδί, εντοπίστηκαν αρχικά από τους ντόπιους, που στη συνέχεια ενημέρωσαν τους επιστήμονες για να καταγράψουν τα σπάνια ζώα.

Αυτά τα σπάνιας ομορφιάς ζώα έχουν γεννηθεί με μία γενετική πάθηση που ονομάζεται λευκισμός. Πρόκειται για μία πάθηση που αναστέλλει το χρωματισμό των κυττάρων με αποτέλεσμα να μην έχουν καθόλου χρώματα. Ωστόσο, η πάθηση δεν έχει σχέση με τον αλμπινισμό.

Οι συγκεκριμένες καμηλοπαρδάλεις είναι μόλις το τρίτο στα χρονικά καταγεγραμμένο περιστατικό εμφάνισης λευκής καμηλοπάρδαλης. Η πρώτη ήταν στην ίδια περιοχή τον Μάρτιο του 2016και η δεύτερη στην Τανζανία, τον Ιανουάριο του 2016.

image

Ads

Οι λευκές καμηλοπαρδάλεις θεωρούνται σπάνιο και απειλούμενο είδος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διαφύλαξη της Φύσης.  Εκτιμάται ότι υπάρχουν συνολικά 8.500 στην άγρια φύση και ζουν κυρίως στη Σομαλία, τη νότια Αιθιοπία και τη βόρεια Κένυα.

image