O Ντέξτερ είναι σκύλος. Δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, ούτε γνωρίζει τα καυτά θέματα της επικαιρότητας. Το μόνο που γνώριζε τις τελευταίες ημέρες ήταν ότι του λείπει η μαμά του. Γιατί; Λόγω του ρατσιστικού διατάγματος Τραμπ.

Ads

Η ιρανικής καταγωγής Ναζάνιν Ζινούρι είναι διδάκτωρ, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κλέμσον που ζει κι εργάζεται εδώ κι επτά χρόνια στην Νότια Καρολίνα. 

Πριν από λίγες ημέρες ταξίδεψε στη χώρα της για να επισκεφτεί την οικογένειά της. Εκεί έμαθε ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει πίσω στις ΗΠΑ εξαιτίας του διατάγματος Τραμπ που έκλεισε τα σύνορα σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών. 

Η Ναζάνιν ήταν καταρρακωμένη και μεγάλο ρόλο έπαιξε ότι ήταν μακριά από τον Ντέξτερ. Έγραφε στο facebook: «Υπέροχοι φίλοι και γείτονες φροντίζουν τον Ντέξτερ. Θέλω να βλέπω κάθε ημέρα φωτογραφίες του και να ενημερώνομαι πως είναι, αλλά είναι σπαρακτικό να τον βλέπω και να μην γνωρίζω αν και πότε θα μπορέσω να επιστρέψω κοντά του». 

Ads

image

Ο Ντέξτερ και η Ναζάνιν υπέφεραν και οι δυο. Ωστόσο, την Παρασκευή ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την προσωρινή αναστολή του διατάγματος Τραμπ και οι κάτοικοι πράσινης κάρτας, όπως η Ναζάνιν μπόρεσαν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. 

Στο αεροδρόμιο την Ναζάνιν υποδέχτηκαν φίλοι και φυσικά ο καταχαρούμενος Ντέξτερ!