Πλήθος πολιτών, κηδεμόνες σκύλων, αντιδρούν μέσω διαδίκτυου, γιατί δεν επιτρέπεται να βγάζουν  τα σκυλιά τους για να ουρήσουν, μετά τις 12.30

Ads

Αφορμή ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του κου Χαρδαλιά. Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το τι θα γίνει με τις επιβεβλημένες βόλτες σκύλων με βάση τα νέα περιοριστικά μέτρα, που απαγορεύουν την κυκλοφορία πολιτών μετά τα μεσάνυχτα,  εκείνος απάντησε, πως η προσωπική του άποψη είναι να φροντίζουν ώστε να βγαίνουν πριν τις 12.30 τα σκυλιά βόλτα.

«Οι κηδεμόνες σκύλων είναι εκατομμύρια και δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια εναλλακτικών λύσεων. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σκύλους, ζουν μόνοι τους, εργάζονται αργά. Πως θα καταφέρουν να ακολουθήσουν την προτροπή του κου Χαρδαλιά; Είναι αδύνατο» λέει στο Τvxs.gr η δημοσιογράφος και ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας zoosos.gr Ελένη Ηλιόπουλου. «Επίσης, σήμερα με τους μισθούς πείνας, ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει κάποιον για να φροντίσει να βγάλει το σκυλί βόλτα;» προσθέτει.

Η λύση που προτείνει είναι μια ρύθμιση, που θα απαλλάσσει από το πρόστιμο τους ανθρώπους, που βρίσκονται με τον σκύλο τους έξω από το σπίτι τους ή σε μια ακτίνα γύρω από αυτό. «Ο υφυπουργός προφανώς γνωρίζει, ότι δεν εργάζονται όλοι με ωράριο γραφείου γι’αυτό πρέπει να επισημάνει ότι το να είσαι με τον σκύλο σου στη γειτονιά σου, προκειμένου να ουρήσει ή να αφοδεύσει δεν αποτελεί παράπτωμα».

Ads