Μαθήματα αληθινής αγάπης και αφοσίωσης δίνει μια 97χρονη γυναίκα στα Χανιά που ζει τα τελευταία 22 χρόνια με το σκύλο της.

Ads

Ειδικότερα, η ηλικιωμένη που διαμένει στον Κουμπέ, έπρεπε να μεταφερθεί στο γηροκομείο γιατί δεν έχει κανέναν συγγενή να τη φροντίσει και η κατάσταση της υγείας της απαιτεί φροντίδα. Όμως αυτή αρνείται να πάει, γιατί δε θέλει να εγκαταλείψει τον 22χρονο τετράποδο φίλο της Όσκαρ, τον οποίο δεν δέχονται στο γηροκομείο.

Η 97χρονη ήταν ιδιαίτερα στεναχωρημένη τον τελευταίο χρόνο, αφού ο όσκαρ είχε πολλά προβλήματα υγείας και δεν μπορούσε να τον φροντίσει όπως θα ήθελε.

Τον Όσκαρ τον είχε πάει στο σπίτι ο σύζυγός της, τον είχε βρει στην περιοχή του Ναυστάθμου όταν ήταν κουτάβι, και από τότε ήταν ο πιστός της φίλος.

Η λύση βρέθηκε μέσω στης Ελισσάβετ Ηλιάκη, προέδρου του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ, αφού ένα φιλικό της ζευγάρι, συγκινήθηκε από την περίπτωση του Όσκαρ και αποφάσισε να τον υιοθετήσει, ώστε να περάσει ήρεμα και με αγάπη τον χρόνο που του απομένει.

Ads

Όταν πήγε να τον παραλάβει, η ηλικιωμένη της έδινε χίλιες ευχές που ο ‘Οσκαρ δε θα παραμείνει στο δρόμο και θα έχει την κατάλληλη φροντίδα. Σημειώνεται, ότι ο γέρικος σκύλος είναι σε πολύ καλή κατάσταση δεδομένου της ηλικίας του, αλλά παραμένει ακόμα επιφυλακτικός με τη νέα του οικογένεια.