Υπάρχει τέλεια ομορφιά; Κι αν ναι ποιος την ορίζει; Ο βραβευμένος φωτογράφος ζώων Alex Cearns απαθανάτισε σκύλους με ατέλειες, αποδεικνύοντας ότι μάλλον η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας.   

Ads

Στο νέο του βιβλίο παρουσιάζει πορτρέτα σκύλων που είναι τυφλά, παράλυτα ή έχουν σημάδια από διάφορες ασθένειες ή κακοποίηση, αλλά παραμένουν τόσο υπέροχα.

Ο Cearns εμπνεύστηκε από το πνεύμα, τη γοητεία και τη δύναμη αυτών των σκυλιών, όπως αναφέρει στο Bored Panda. «Ένας από τους στόχους μου ως φωτογράφος ζώων είναι να συλλάβω τις λεπτομέρειες που κάνουν όλα τα αυτά τα πλάσματα μοναδικά. Λατρεύω όλα τα ζώα που θεωρούνται διαφορετικά και κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», λέει ο Cearns.

«Τα περισσότερα ζώα επιβιώνουν με αποφασιστικότητα για να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες. Η δύναμη τους για επιβίωση με έχει κάνει να βλέπω διαφορετικά τη ζωή και να μην εγκαταλείπω ποτέ», πρόσθεσε.

Ads

Το βιβλίο του «Perfect Imperfection – Dog portraits of Resilience» θα βρίσκεται στην αγορά από τις 19 Μαρτίου και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από κάθε πώληση θα προσφερθεί στο Australian Cancer Animal Foundation για τη θεραπεία του καρκίνο στα σκυλιά.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image