Η Amy υιοθετήθηκε σε πολύ μικρή ηλικία από τους γονείς της και εκπαιδεύτηκε σαν να ήταν σκύλος. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, η γουρουνίτσα είναι πολύ έξυπνη και έμαθε πολλά κόλπα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ads

Σημειώνεται, ότι οι επιστήμονες κατατάσσουν τα γουρούνια στα πιο έξυπνα ζώα, μετά τις μαϊμούδες και τα δελφίνια. Τα γουρούνια επικοινωνούν διαρκώς μεταξύ τους. Περισσότερες από 20 φωνές, γρυλίσματα και σκουξίματα  έχουν ταυτοποιηθεί με διαφορετικές καταστάσεις, από το ερωτικό κάλεσμα του συντρόφου τους μέχρι την έκφραση της πείνας τους.

Επίσης, οι ειδικοί θεωρούν τα γουρούνια πιο εύκολα στην εκπαίδευση από τα σκυλιά. Τα γουρούνια έχουν πολύ καλή μνήμη. Ειδικά η μνήμη τους σχετικά με μια τοποθεσία κάποιου αντικειμένου είναι εξαιρετική. Αν βρουν τροφή σε ένα συγκεκριμένο σημείο, θα θυμούνται να ψάξουν εκεί την επόμενη φορά. Τα γουρούνια έχουν επίσης εξαιρετική αίσθηση προσανατολισμού και κατεύθυνσης. Μπορούν να βρουν το δρόμο για να επιστρέψουν σπίτι ενώ βρίσκονται σε τεράστια απόσταση.

Η Amy έχει μεγαλώσει πλέον, αλλά συνεχίζει να εκπλήσσει με τις ικανότητες της τους πάντες, ενώ συμβιώνει μαζί με τρία σκυλιά.