Το βίντεο στο οποίο ένα θαλάσσιο λιοντάρι άρπαξε ένα κοριτσάκι και το τράβηξε στη θάλασσα, έγινε viral. Ως συνήθως συνοδεύτηκε με τίτλους, όπως “τρομοκρατικό”, “σοκ” καθώς όπως γράφτηκε το ζώο “ήθελε να φάει το κοριτσάκι”. Ευτυχώς το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του… Σχετικά με το περιστατικό, η πραγματικότητα απέχει πολύ από τα όσα γράφτηκαν και ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό μάθημα για την επαφή των ανθρώπων με την άγρια ζωή. 

Ads

Το κοριτσάκι βρισκόταν σε μια προβλήτα στον Καναδά, μαζί με πολλούς άλλους οι οποίοι έριχναν φαγητό στον θαλάσσιο λέοντα. Τότε ξαφνικά, το θηλαστικό πήδηξε έξω από το νερό, άρπαξε το μικρό κορίτσι από το φόρεμα και το τράβηξε στη θάλασσα. Ο παππούς της πήδηξε αμέσως πίσω της και την έσωσε. Όμως δεν πρόκειται, σύμφωνα με το National Geographic, για μια επιθετική κίνηση του ζώου, που μπορεί να ξεπεράσει τα 2 μέτρα σε μήκος και τα 500 κιλά σε βάρος. 

image

Τα θαλάσσια λιοντάρια προτιμούν να τρέφονται με μικρά ψάρια, καλαμάρια και όστρακα. Ο συγκεκριμένος δεν πήδηξε στην προβλήτα για να φάει το κοριτσάκι αλλά για να αναζητήσει περισσότερη τροφή από αυτή που του πετούσαν οι περαστικοί. Επίσης, τα θηλαστικά αυτά είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλη περιέργεια. Πολλές φορές περικυκλώνουν και επεξεργάζονται τους δύτες, όταν αυτοί μπαίνουν στην περιοχή τους, ενώ δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά βίαιης επίθεσης εκ μέρους τους και εις βάρος ανθρώπων. 

Παρόλα αυτά, μπορεί ο θαλάσσιος λέων να μην ήθελε να κάνει κακό, αλλά το κοριτσάκι θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Χρειάζεται πάντα πολύ προσοχή όταν ο άνθρωπος βρίσκεται κοντά στην άγρια ζωή, ενώ το να ταΐζει τα ζώα απερίσκεπτα μπορεί να έχει και μακροπρόθεσμες συνέπειες. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ερευνητικού προγράμματος της Φλόριντα για τους καρχαρίες, Τζόρτζ Μπούρτζες, προοδευτικά τα άγρια ζώα θα μπορούσαν να συνδέσουν τον άνθρωπο με τη δωρεάν τροφή…

Ads