Η Bettie Bee γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και είναι ένα ιδιαίτερο γατάκι που καταφέρει να καταρρίψει τα προγνωστικά των κτηνιάτρων που υποστήριζαν ότι δε θα επιβιώσει.

Ειδικότερα, το γατάκι που βρίσκεται στη Νότιο Αφρική έχει δύο πρόσωπα, τρία μάτια και δύο στόματα. Παρότι οι γάτες που γεννιούνται με την σπάνια αυτή ασθένεια δε ζουν για πολύ, η μικρή Bettie κατάφερε να επιβιώσει.

Σημειώνεται, ότι γεννήθηκε μαζί με δύο άλλα γατάκια που είναι φυσιολογικά, αλλά χρωστάει τη ζωή της ώ στον άνθρωπο που τη διέσωσε και τυχαίνει να είναι ειδικός στη φροντίδα ζώων με ιδιαιτερότητες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο φροντιστής στην ιστοσελίδα The Dodo, έπρεπε να τρώει κάθε δύο ώρες μέσα από έναν ειδικό σωλήνα, γιατί και τα δύο της στόματα οδηγούν στο στομάχι. Το μεσαίο της μάτι έχει ανοίξει μέχρι στιγμής, ενώ τα άλλα δύο παραμένουν ακόμη κλειστά. Είπε ότι το γατάκι αυτό είχε τρομερή θέληση για ζωή και είναι τόσο μοναδικό, που ο ίδιος έκανε τα πάντα για το κρατήσει ζωντανό, παρότι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η ευθανασία.

Η Bettie Bee έγινε αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες άτομα που την ακολουθούν και ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της υγείας της.