Αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα με φόλες που ρίχνουν σε κυνηγόσκυλα στο νομό Ηρακλείου, που ευθύνονται για το θάνατο πολλών ζώων.

Ads

Ειδικότερα, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από τα 300 περιστατικά με φόλες που καταγράφηκα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, τα 180 παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο. Μάλιστα σε αυτό το χρονικό διάστημα, πάνω από 60 κυνηγόσκυλα έχασαν τη ζωή τους.

Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς μόνο μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο τρία κυνηγόσκυλα έχασαν τη ζωή τους τρώγοντας φόλα, στην περιοχή της Χερσονήσου, Βιάννου και δήμου Μινώα, όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο θηροφύλακας Σπύρος Νηστικάκης, που έχει υπό την ευθύνη του τον ειδικό σκύλο ανίχνευσης για φόλες.

Συνήθως γεμίζουν λουκάνικα, άλλα κρέατα ακόμα και σκυλοτροφές με φάρμακα και τα αφήνουν εκεί στους δρόμους. Σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες είναι κτηνοτρόφοι που δεν θέλουν κυνηγούς και σκυλιά.

Ads

«Αυτό που βιώνουμε είναι απίστευτο. Φοβόμαστε να τους καταγγείλουμε γιατί απειλούν πως θα κάψουν τα αυτοκίνητα και τις περιουσίες μας. Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και πρέπει κάποιος να αντιδράσει», ανέφερε κυνηγός στο cretalive.