Σιχαίνεστε τα σκουλήκια; Εαν ναι μη διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο γιατί έχει να κάνει με την ανακάλυψη του μεγαλύτερου σκουληκιού στον πλανήτη.

Έχει μήκος 1,5 μέτρα. Ζει στις Φιλιππίνες, σε βαλτώδεις εκτάσεις μέσα σε ένα σκληρό κουκούλι. Παρότι το είδος του, Kuphus Polythalamia, είναι γνωστό από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, οι επιστήμονες για πρώτη φορά βρήκαν και μελέτησαν ένα τόσο μεγάλο δείγμα. 

Συνήθως αυτού του είδους τα σκουλήκια τρέφονται από το ξύλο στο οποίο φωλιάζει, όμως ο συγκεκριμένος τύπος τρέφεται από τη λάσπη. Η λάσπη μέσα στο πεπτικό του σύστημα μεταβολίζεται παράγοντας υδρόθειο, που αναδύει μια μυρωδιά σαν σάπιο αυγό. Από το υδρόθειο τρέφονται τα βακτήρια που κατοικούν μέσα του και παράγουν τα απαραίτητα οργανικά συστατικά που χρειάζεται για να ζήσει.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου των Φιλιππίνων είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψή τους καθώς όπως ανακοίνωσαν επιβεβαίωσαν τις υποψίες τους, ότι πρόκεται για ένα τελείως διαφορετικό πλάσμα από όσα έχουν μελετήσει μέχρι στιγμής.