Η Victoria Schild δεν σχεδίαζε να αγοράσει κατοικίδιο, αλλά μια μέρα κοντοστάθηκε σε ένα ενυδρείο όπου βρισκόταν ένα ψάρι σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς ουρά και πτερύγια. Η κοπέλα ζήτησε να το αγοράσει, παρά τις συμβουλές των ανθρώπων του καταστήματος που την ενημέρωσαν ότι είναι ετοιμοθάνατο.

Ads

«Ένιωσα πολύ λυπημένη που το είδα έτσι. Ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα πέθαινε το ίδιο κιόλας βράδυ», ανέφερε η Schild στο The Dodo. Όταν συμβουλεύτηκε το petshop της γειτονιάς της, της είπαν ότι το ψάρι έμεινε για τόσο καιρό σε ακατάλληλο νερό, που είχε μόνο λίγες ώρες ζωής ακόμη.

Εκείνη όμως αποφάσισε να το πάρει σπίτι και να το περιποιηθεί για αυ΄τες τις τελευταίες στιγμές του. «Όταν πήγα στο σπίτι, άρχισα να ερευνώ όλα όσα μπορούσα να κάνω για να τον βοηθήσω να ανακάμψει και μέσα σε μια εβδομάδα με καθαρό ζεστό νερό, ιατρική και βασική φροντίδα άρχισε να βελτιώνεται».

image

Ads

image

Τα πτερύγια του είχαν θεραπευθεί και η ουρά του τον βοηθούσε στο κολύμπι του. Μετά από εβδομάδες φαρμάκων, αυτός ο μικρός μεταμορφώθηκε σε ένα όμορφο και υγιές ψάρι.

image

Η Schild τον βάφτισε Argo για τον ηρωισμό και την πάλη του και την συγκίνησε ήταν η θέληση του να κρατηθεί στη ζωή και η σπίθα που ποτέ δεν έχασε από μέσα του.

image