Τα γουρούνια είναι πολύ έξυπνα τα ζώα και το αποδεικνύουν συχνά. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που τα έχουμε δει να κάνουν έξυπνα κόλπα, να ζουν σαν σκύλοι ακόμα και να έχουν το ταλέντο της ζωγραφικής.

Ads

Μάλιστα, οι επιστήμονες κατατάσσουν τα γουρούνια στα πιο έξυπνα ζώα, μετά τις μαϊμούδες και τα δελφίνια. Τα γουρούνια επικοινωνούν διαρκώς μεταξύ τους. Περισσότερες από 20 φωνές, γρυλίσματα και σκουξίματα  έχουν ταυτοποιηθεί με διαφορετικές καταστάσεις, από το ερωτικό κάλεσμα του συντρόφου τους μέχρι την έκφραση της πείνας τους.

Επίσης, οι ειδικοί θεωρούν τα γουρούνια πιο εύκολα στην εκπαίδευση από τα σκυλιά. Τα γουρούνια έχουν πολύ καλή μνήμη. Ειδικά η μνήμη τους σχετικά με μια τοποθεσία κάποιου αντικειμένου είναι εξαιρετική. Αν βρουν τροφή σε ένα συγκεκριμένο σημείο, θα θυμούνται να ψάξουν εκεί την επόμενη φορά. Τα γουρούνια έχουν επίσης εξαιρετική αίσθηση προσανατολισμού και κατεύθυνσης. Μπορούν να βρουν το δρόμο για να επιστρέψουν σπίτι ενώ βρίσκονται σε τεράστια απόσταση.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα γουρούνι να τοποθετεί κομμάτια παζλ σε ένα πλαίσιο με χρώματα. Και τα πάει πολύ καλά αφού κάθε φορά πετυχαίνει το σωστό χρώμα, ενώ ταυτόχρονα τοποθετεί σωστά και τα κομμάτια του παζλ στα κενά. 

Ads

Φυσικά στο τέλος παίρνει την «ανταμοιβή» του για το κατόρθωμα του, που δεν είναι άλλη από μια λιχουδιά.