Οι έντονες βροχοπτώσεις στην Ινδία και το Νεπάλ έχουν σκοτώσει 15 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει 2,3 εκατομμύρια μόνο τις τελευταίες ημέρες. Ευτυχώς για περίπου 600 ξένους που επισκέπτονταν τη Sauraha, δεν χάθηκαν επιπλέον ζωές όταν ο κοντινός ποταμός Ράπτι υπερχείλισε χθες και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ελέφαντες του Εθνικού πάρκου της Chitwan που τους μετέφεραν με ασφάλεια.

Ads

“Περίπου 300 φιλοξενούμενοι διασώθηκαν χάρη στους ελέφαντες που τους μετέφεραν στις πλάτες τους σε ασφαλέστερα μέρη. Αυτός ο μη συμβατικός τρόπος μεταφοράς ήταν απαραίτητος, καθώς οι πλημμύρες από τα φτωχά ξενοδοχεία και τα εστιατόρια πλημμύρισαν εντελώς”, δήλωσε ο Suman Ghimire, επικεφαλής ομάδας ιδιοκτητών ξενοδοχείων Sauraha.

Το  Εθνικό Πάρκο Chitwan, το οποίο φιλοξενεί 605 ρινόκερους, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το εθνικό πάρκο Kaziranga του Assam, το οποίο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό απειλούμενων ρινοκέρων με ένα κέρατο στον κόσμο. Σύμφωνα με το Reuters, σχεδόν το 90% του πάρκου Kaziranga είναι κάτω από το νερό. Ευτυχώς, τα ζώα έχουν μετακινηθεί σε υψηλότερο έδαφος.

image

Ads

Οι εργαζόμενοι στο Νεπάλ αναφέρουν ότι 26 από τις 75 περιοχές της χώρας είτε βυθίστηκαν είτε έχουν πληγεί από τις κατολισθήσεις λόγω των ισχυρών βροχών. Ο υπουργός πληροφοριών και επικοινωνιών Mohan Bahadur Basnet πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί με τουλάχιστον 50 άτομα που αγνοούνται.

image

Σύμφωνα με τον Banset η έλλειψη υποδομής ήταν επίσης καταστροφική, καθώς πάνω από 60.000 σπίτια βρέθηκαν κάτω από το νερό κυρίως στις νότιες πεδιάδες που συνορεύουν με την Ινδία. “Η κατάσταση είναι ανησυχητική καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πληγεί”, πρόσθεσε.