Να κάνει μια βολτούλα στο χωριό Βλάστη της Κοζάνης, «αποφάσισε» μια αρκούδα.

Ads

Δεν πρόλαβε όμως να φτάσει μέσα στο χωριό, καθώς συναπαντήθηκε με έναν κάτοικο της περιοχής το δρόμο και αποφάσισε να αλλάξει ρότα…

Ο 24χρονος αγρότης  βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν είδε την αρκούδα να κάθεται μέσα στη μέση του δρόμου, κι άρχισε να την ακολουθί με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα το συμπαθές ζώο να φοβηθει και να φύγει.

Το βίντεο:

Ο Στέργιος Τσάντζιος, μίλησε στο TheCaller.gr για την εμεπιρία του: «Χθες το βράδυ με κάτι φίλους επιστρέφαμε από ένα τραπέζι που είχαμε πάει σε ένα διπλανό χωριό. Εκεί γύρω στις 2 τα ξημερώματα είδαμε μπροστά μας την αρκούδα. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι ήταν, νομίζαμε ότι ήταν κάποιο άλογος που ξέφυγε. Μάλλον ήταν όρθια. Η αλήθεια είναι ότι επειδή ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο δεν φοβηθήκαμε αλλά αν ήμασταν πεζή δεν ξέρεις τι γίνεται… Εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να ξεφύγει, να ξέρετε οι αρκούδες δεν φοβούνται. Την είδαμε ότι πήγαινε προς την πλατεία του χωριού και προσπαθήσαμε να την οδηγήσουμε σε δρόμους ώστε να βγει εκτός για να επιστρέψει στο βουνό. Πριν 3-4 χρόνια είχαν δει πάλι μια αρκούδα κοντά στον οικισμό. Είναι πολύ επικίνδυνες. Εδώ και μέρες αυτή η αρκούδα πρέπει να τριγυρίζει στο χωριό γιατί ακούγαμε τα σκυλιά που ήταν αναστατωμένα ενώ έχει κάνει πολλές ζημιές στην περιοχή. Το χωριό μας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.242 μέτρα και ο μόνιμος πληθυσμός είναι 35 άτομα. Οι αρκούδες είναι προστατευόμενο είδος αλλά τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί αρκετά ο πληθυσμός τους», είπε.

Ads