Η οικογένεια σημαίνει τα πάντα για τους ελέφαντες που θεωρούνται ως ένα από τα πιο έξυπνα και συναισθηματικά ζώα του πλανήτη. 

Ads

Γι’ αυτό όταν η ζωή ενός ελέφαντα βρίσκεται σε κίνδυνο αυτό μπορεί να είναι δυσβάσταχτο για ολόκληρο το κοπάδι. Αίσθημα που δυστυχώς βρίσκεται σε αύξηση λόγω της τεραστίων διαστάσεων λαθροθηρίας για το ελεφαντόδοντο. 

Οι επισκέπτες ενός εθνικού πάρκου της Κένυας σταμάτησαν όταν είδαν παγιδευμένο στη λάσπη ένα ελεφαντάκι, εξαντλημένο, σε απελπιστική κατάσταση. 

image

Ads

Σύμφωνα με το thedodo.com, όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο προσπάθησαν να το απελευθερώσουν γρήγορα καθώς παρατήρησαν ένα κοπάδι ελέφαντες σε μικρή απόσταση και υπέθεσαν ότι ίσως είναι η οικογένειά του. 

Κατά την προσπάθεια διάσωσης παρατήρησαν στη λάσπη ίχνη που έδειχναν ότι πιθανόν η μητέρα του μικρού είχε προσπαθήσει επί τουλάχιστον 12 ώρες να το απελευθερώσει. 

Ενώ οι διασώστες πάλευαν να ελευθερώσουν το μωρό, ένας ελέφαντας αποκόπηκε από το κοπάδι και ήρθε πιο κοντά. Κουνούσε την προβοσκίδα του και φαινόταν αγχωμένος. Οι διασώστες συνειδητοποίησαν ότι ήταν η μητέρα του μωρού. Φοβόταν ότι ίσως του έκαναν κακό. 

image

Όταν όμως οι διασώστες στερέωσαν ιμάντες γύρω από το ελεφαντάκι για να το τραβήξουν από τη λάσπη, η μητέρα ελεφαντίνα συνειδητοποίησε ότι προσπαθούν να το βοηθήσουν. Στάθηκε δίπλα και περίμενε μέχρι να το βγάλουν από τη λάσπη. Κάτι που συνέβη λίγο αργότερα. 

image