Ένα θαρραλέο αγόρι – ήρωας, ηλικίας 15 χρονών, κατακρεουργήθηκε από μια άγρια ​​αρκούδα, αλλά κατάφερε να σώσει τον μικρό του ξάδερφό, σε δάσος στην ανατολική περιοχή της Καμτσάτκας στη Ρωσία.

Ads

Ο 15χρονος Ρόντιον και ο ξάδερφός του Μπόρις, ο οποίος είναι δύο χρόνια νεότερος, ζούσαν στο μικροσκοπικό χωριό Λάζο. Την Δευτέρα αποφάσισαν να πάνε στον μετεωρολογικό σταθμό, όπου εργάζεται ο πατέρας του ενός, μια διαδρομή δύσκολη καθώς χρειάστηκε να διανύσουν 14 χιλιόμετρα σε ερημική περιοχή. Τα αγόρια έφτασαν στον σταθμό με ασφάλεια, αλλά όταν γύρισαν πίσω, δεν ήταν τόσο τυχεροί. Βρέθηκαν αντιμέτωπα με μια καφέ αρκούδα, χωρίς να υπάρχει κανείς κοντά για να τα βοηθήσει ενώ το χωριό τους ήταν 5 χιλιόμετρα μακριά.

Η αρκούδα επιτέθηκε με οργή στον μικρό Μπόρις, αλλά ο μεγάλος ξάδερφος του δεν δίστασε να μπει μπροστά και να υπερασπιστεί τον Μπόρις. Ο Μπορίς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να φύγει.

Τραυματίστηκε στο χέρι και στο κεφάλι του, και έτρεξε αιμόφερτο όσο γρήγορα μπορούσε μέχρι να φτάσει στον πυροσβεστικό σταθμό στο χωριό του. «Το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ», ανέφεραν οι ντόπιοι του χωριού στα τοπικά ΜΜΕ. Αφού ενημερώθηκαν για το συμβάν κυνηγοί έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης, όπου βρήκαν την αρκούδα με το νεκρό σώμα του 15χρονου.

Ads

Σύμφωνα με του ντόπιους οι αρκούδες γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες. Μερικές φορές προσεγγίζουν ακόμη πόλεις και χωριά για αναζήτηση τροφής. Μπορούν να επιτεθούν και στους ανθρώπους. Τον περασμένο Αύγουστο, οι αρκούδες σκότωσαν ένα 23χρονο άνδρα που εργάστηκε στο καταφύγιο.

Ο μικρός Μπόρις βρίσκεται στο νοσοκομείο και αναρρώνει. «Ζω και δουλεύω εδώ 35 χρόνια. Δεν θυμάμαι ποτέ παρόμοιο περιστατικό με αρκούδα που επιτίθεται σε παιδί», σημείωσε επικεφαλής των τοπικών αρχών στα τοπικά ΜΜΕ.