Στο πένθος έχει βυθιστεί η μικρή πόλη Τοκίτνα της Αλάσκας μετά τον θάνατο του δημάρχου της, Stubbs, ενός γάτου που εκλέχτηκε πριν από 20 χρόνια στις δημοτικές εκλογές από τους κατοίκους της, οι οποίοι έκριναν τότε ότι οι λοιποί υποψήφιοι ήταν ανίκανοι.

Ads

Ο Stubbs όταν ήταν μικρός βρέθηκε μαζί με άλλα μωρά γατιά σε ένα κουτί έξω από ένα πολυκατάστημα της πόλης. Η διευθύντρια του καταστήματος αποφάσισε να τον κρατήσει και του έδωσε το όνομά του.

Πώς βρέθηκε όμως στη δημαρχία; Όταν ήρθε η ώρα των δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι που κατέβηκαν δεν ικανοποιούσαν κανέναν. Έγραψαν στα ψηφοδέλτια το όνομα Stubbs και κάπως έτσι ο όμορφος αυτός γατούλης βγήκε πρώτος σε ψήφους και ανακηρύχθηκε ως ανεπίσημος δήμαρχος της πόλης.

Το 2013 ένας σκύλος επιτέθηκε στον Stubbs με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρά τραύματα. Ένας σπασμένος πνεύμονας ωστόσο και οι βαθιές ρήξεις που του προκάλεσε η επίθεση δεν τον κράτησαν μακριά από τα καθήκοντά του.

Ads

Το 2015, λόγω γήρατος, οι εμφανίσεις του περιορίστηκαν. Την Κυριακή ο Stubbs πέθανε με τους ιδιοκτήτες του να δηλώνουν ότι μπορεί να αναλάβει τη θέση του ένα από τα πολλά γατάκια που έχουν.

(Φωτό: AP Photo/Mark Thiessen)