Δύο δελφίνια σύντομα θα ελευθερωθούν από τις δεξαμενές του πάρκου ψυχαγωγίας Six Flags του Μεξικού κι έτσι ποτέ ξανά δε θα είναι αναγκασμένα να δώσουν “φιλιά” ή να εκτελέσουν κόλπα για να φωνάζουν πλήθη.

Ads

Η Νομοθετική Συνέλευση της Πόλη του Μεξικού πέρασε την προηγούμενη βδομάδα ένα μετασχηματιστικό νομοσχέδιο για την απαγόρευση των δελφινιών σε αιχμαλωσία, που προορίζονταν για παραστάσεις, εκπαιδεύσεις, έρευνες και προγράμματα κολύμβησης.

Το In Defense of Animals (IDA) είχε προηγουμένως ταξινομήσει το Dolphin Discovery Six Flags του Μεξικού ως την έκτη χειρότερη δεξαμενή για τα δελφίνια και τις φάλαινες στη Βόρεια Αμερική. Τα δύο δελφίνια που ακόμα βρίσκονται στο πάρκο εξαναγκάζονται να εκτελούν “ακροβατικά κόλπα” υπό τη συνοδεία μουσικής για τα πλήθη και να συμμετέχουν σε “προγράμματα κολύμβησης”.

image

Ads

Σημειώνεται, ότι πολλά από τα δελφίνια που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προγράμματα είναι επιρρεπή σε ψυχολογικά τραύματα, καθώς συχνά απομακρύνονται από τις μητέρες τους σε μια αφύσικα νεαρή ηλικία και αναγκάζονται να υπακούουν εντολές από τους εκπαιδευτές τους. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο νερό μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή δέρματος και βλέννας των δελφινιών και το άγχος της αλληλεπίδρασης με τόσους ανθρώπους σε καθημερινή βάση μπορεί να επηρεάσει την υγεία αυτών των έξυπνων ζώων.

Η αλλαγή της νομοθεσίας θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των δελφινιών και οι φιλόζωοι ελπίζουν ότι θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου έχουν τρεις μήνες για να τοποθετήσουν τα δελφίνια σε ένα χώρο όπου θα είναι ελεύθερα και δε θα κακοποιούνται. Σύμφωνα μάλιστα με τον Xavier López Adame, εκπρόσωπο του “Ecological Green Party” του Μεξικού, οποιοσδήποτε παραβιάζει το νόμο στην πρωτεύουσα της χώρας θα υπόκειται σε πρόστιμα ύψους χιλιάδων δολαρίων.

image