Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την ποικιλία των ζώων που κατοικούν στη Γη. Συχνά εκπλησσόμαστε ακούγοντας για ένα είδος πρώτη φορά ή ακόμη χειρότερα βλέποντας το! 

Ads

Πάντως δεν είναι και για να απορεί κανείς με δεδομένο ότι τα αναγνωρισμένα – εκτός από τα έντομα – είδη ζώων αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι μόλις…1.367.555! 

Τα έχετε ξανακούσει; 

image

Ads

Αυτό το είδος λύκου έχει πραγματικά πολύ μακριά πόδια. Παρά το όνομά του (Maned Wolf) μοιάζει περισσότερο με αλεπού. Δεν σχηματίζει αγέλες ενώ συνήθως έχει ένα και… ισόβιο ταίρι σε όλη τη ζωή του. 

image

Αν και το όνομα του σημαίνει φουντωτό ελάφι ένα άλλο χαρακτηριστικό… κλέβει την παράσταση σε αυτό το ελαφάκι. Ο λόγος για τους ιδιαίτερα μεγάλους κυνόδοντες που θυμίζουν λίγο βαμπίρ. 

image

Το χταποδάκι Ντάμπο θυμίζει φαντασματάκι στη θάλασσα. Τα πλαϊνά του πτερύγια που μοιάζουν έντονα με αυτιά είναι χαρακτηριστικά. 

image

Ο καραφλός αρουραίος είναι επίσης γνωστός ως το «κουτάβι της άμμου» ή ο αρουραίος της ερήμου και απαντάται κυρίως στην Ανατολική Αφρική. 

image

Αυτό το είδος αντιλόπης έχει πραγματικά πολύ ψηλό λαιμό. Ζει στο Κέρας της Αφρικής. 

image

Το Ντιγκόνγκ είναι ένα υδρόβιο θηλαστικό που απαντάται στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού, σε ανατολική Αφρική και βόρεια Αυστραλία. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η διχαλωτή ουρά του. 

image

Η μύραινα ή σμύραινα είναι ένα υδρόβιο σπονδυλωτό που μοιάζει με χέλι. Έχει στόμα βεντούζα με μυτερά δόντια και γλώσσα σα γυαλόχαρτο. Μια ενήλικη μύραινα είναι παρασιτική. Κολλάει στα ψάρια και ρουφάει το αίμα τους. 

image

Ο κάβουρας – αράχνη ζει στα νερά της Ιαπωνίας. Έχει τα πιο μακριά πόδια από κάθε άλλο αρθρόποδο.