Περπατώντας ανάμεσα σε 3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες που θα προβάλλονται μέσω του συστήματος υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ σε τοίχους, κολώνες, οροφές, πάτωμα.

Ads

Ή αλλιώς, περπατώντας ανάμεσα στα ηλιοτρόπια, στην έναστρη νύχτα, στο δωμάτιο στην Arles, στο βάζο με δεκαπέντε ηλιοτρόπια, στο σταροχώραφο με κυπαρίσσια, στην εκκλησία της Auvers, στη θλίψη… 

Η βιωματική έκθεση Van Gogh Alive – the experience με περισσότερους από 10 εκατ. θεατές σ’ όλο τον κόσμο, έρχεται για 4 μήνες, από τις 7 Νοεμβρίου 2017 έως και τις 5 Μαρτίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε χώρο 1.500 m2, 40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας με ήχο υψηλής πιστότητας επίσης, δημιουργούν μία τριασδιάστατη απεικόνιση στις πολλαπλές αυτές επιφάνειες. Οι ρέουσες εικόνες που γίνονται ένα σώμα με τους ψηφιακούς ήχους, γεμίζουν τον χώρο με πλούσιες προσλαμβάνουσες για όλες τις αισθήσεις, δημιουργώντας μία μαγευτική ατμόσφαιρα.

Ads

Πρόκειται για ένα νέο τρόπο προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας. Ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα, μία αρμονική και δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στη σύγχρονη υψηλή τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα με τους μεγάλους οικουμενικούς δημιουργούς. Μία εκπαιδευτική και παράλληλα διασκεδαστική διαδικασία με τη συμμετοχή του κοινού.

Τα αγαπημένα έργα ζωντανεύουν, αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή της έμπνευσης τους, τον τρόπο που ολοκληρώθηκαν, το παρελθόν τους, τα ερεθίσματα της σύλληψης τους.

image

image

Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους, περνώντας μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε, στο Άμστερνταμ, στην Προβηγκία, στο Παρίσι, υπερβαίνοντας χρόνο και χώρο, με κύματα ήχων και μουσικών, φωτός και χρωμάτων έτσι ώστε να αντιληφθούμε, να νιώσουμε, να κοινωνήσουμε τον κόσμο του κορυφαίου Ολλανδού, που αναγνωρίστηκε μετά θάνατον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Βίνσεντ βαν Γκογκ: Το φως και το σκοτάδι

• Γιατί ο Βαν Γκογκ έκοψε το αυτί του – Η νέα θεωρία

Πάθος για ζωή: Η ζωή του Βαν Γκογκ

image

image

image

Μια διαδικασία στην οποία ο θεατής αφού ενσωματωθεί ως συστατικό της στοιχείο, παρεμβαίνει και ο ίδιος με την σειρά του σ’ αυτήν, μέσω των social media σε πραγματικό χρόνο και χώρο. Οι παρεμβάσεις προβάλλονται μέσα στην ίδια την έκθεση στο Facebook & Twitter Wall, ενώ διαχέονται και σ’ όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες, σε μία αναγωγή της συγκινησιακής εξατομικευμένης εμπειρίας σε συλλογική.