Αυτό το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, φαντασιακές, φιλοσοφικές και ιστορικής μνήμης, εκδηλώσεις, στο Σχολείο με είσοδο ελεύθερη.

Ads

Εικαστικοί, μουσικοί, λογοτέχνες, ποιητές και άλλοι καλλιτέχνες, περιγράφουν με έργα τους την έννοια του Today is Life, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως, Tomorrow Never Comes.

Με αναφορές στο ελεύθερο πνεύμα των Παιδιών των Λουλουδιών, τους έλληνες Υπαρξιστές, αλλά και σε σημαντικά ροκ πρόσωπα, όπως τους Παύλο Σιδηρόπουλο, Δημήτρη Πουλικάκο, Νικόλα Άσιμο και πολλούς άλλους.

image

Ads

Σημαντικοί εκπρόσωποι της νέας ελληνικής Ψυχεδελικής Σκηνής, δίνουν το παρών, σε αυτό το προσκλητήριο υπέρ της Ζωής, της Τέχνης και της Φαντασίας. Εκτίθενται ιστορικά καλλιτεχνικά έργα, όπως αυτά της αντιδικτατορικής διάθεσης του Κυριάκου Ρόκου, στα χρόνια της χούντας. Αντίστοιχου καλλιτεχνικού βάρους εικαστικοί όπως ο Σταύρος Μπονάτσος, ο Πάνος Κουτρουμπούσης, η ομάδα ΚΛΑΝ’Σ και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος εκθέτουν έργα τους. Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών, φοιτητές της ΑΣΚΤ και άλλοι καλλιτέχνες, θα αναφερθούν στο νόημα του «άδραξε την στιγμή».

image

Ο Γιώργος Τουρκοβασίλης, γνωστός σαν φωτογράφος των πανκς, εκθέτει για πρώτη φορά, τους Αγγέλους του (ταχυδραματικές ζωγραφιές) και ψυχεδελική φωτογραφία του Γιάννη Τσαρούχη στο Παρίσι. Το χιούμορ, δεν λείπει από την όλη εκδήλωση, αφού συμπεριλαμβάνονται και ανέκδοτα σχέδια του Πιτ (Πάνου) Κουτρουμπούση, ένας καλλιτέχνης  πολύ σοβαρός που υπενθυμίζει όμως τον λόγο του ποιητή «εσωτερικώς γελώ και αστειεύομαι πολύ» (Κωνσταντίνος Καβάφης).

image

Στο μουσικό μέρος των εκδηλώσεων, συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς, της σύγχρονης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα.

Μουσικοί και συγκροτήματα, όπως οι Echo Train, Barayanka, Dilemma, Prins Obi, Δημήτρης Κοσταγιόλας, Διονύσης Φαρμάκης, Rous κ.α

Χώρος: ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ,Προποντίδος 51, Αθήνα,
σταθμός μετρό Σεπόλια ή Αττική.