Ο τάφος της Αμφίπολης δεν έχει συληθεί καθώς οι ογκώδεις πέτρες της εισόδου προστάτευσαν το μνημείο, εκτιμά η υπεύθυνη αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη. 

Ads

«Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος τάφος ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα Βαλκάνια. Παλεύουμε για να γίνει σωστή δουλειά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, ίσως και ένας μήνας. Σήμερα αφαιρούμε πέτρες, συντηρούμε και σκάβουμε. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε καλοί. Είναι δικαίωση για μένα και την ομάδα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά την συνάντησή της με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ένα οικουμενικό μνημείο.

Σημείωσε, ακόμη, ότι δεν πρόκειται για τρεις αλλά για έναν τάφο και ότι ο περίβολος είναι έργο του Δεινοκράτη χρονολογούμενος την ίδια περίοδο με τον τάφο. 

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική εν εξελίξει αρχαιολογική ανασκαφή που πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα. Η υπηρεσία μας θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα μόλις ολοκληρωθεί η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που διεξάγεται ήδη», είχε δηλώσει χθες η αρχαιολόγος ζητώντας υπομονή για την ανακοίνωση των ανακαλύψεων. 

Ads