Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2015 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,  η Αίθουσα Τέχνης «Μορφές» και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον» παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Όταν η Σταχτοπούτα συνάντησε τον κύριο Φρόυντ – ΙΙ» στην  Αίθουσα Τέχνης «Μορφές» στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 20:00.

Ads

Πρόκειται για μια εικαστική αφήγηση της ιστορίας του υποδήματος από τους μύθους της Σταχτοπούτας έως τις θεωρίες του Δρ. Φρόυντ. Συμμετέχουν  Έλληνες και Διεθνείς εικαστικοί καλλιτέχνες με έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής, Φωτογραφίας, Video-Art και Εγκαταστάσεων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 31.7.2015 και θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 – 14.00, συνάμα Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 18.00-21.00 με Ελεύθερη Είσοδο.

image

Ads

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σοφία Βλαζάκη, Ανδρέας Βούσουρας, Πόπη Γιατρουδάκη, Δόμνα Δέλιου, Γιάννης Διαλινός, Βασίλης Θέος, Ιφιγένεια Καμπέρη, Ειρήνη Κανά, Σάββας Κόης, Μαρία Κοκκίνη, Χριστίνα Κουκουράκη, Γιάννης Κουτρούλης, Μαρίνα Κροντηρά, Κοσμάς Λιλικάκης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Όλγα Μαλαμούδη, Μαρία Μαραγκουδάκη, Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης, Εριέττα Μαρκαντωνάτου, Μαρία Μιχελογιάννη, Κωστής Μουδάτσος, Κωνσταντίνος Μπερδέκλης, Ισμήνη Μπονάτσου, Αικατερίνη Ντινοπούλου, Παντελής Παντελόπουλος, Φάνης Παρασκευουδάκης, Kai Piepgras, Παναγιώτης Πλιάσσας, Σπυριδούλα Πολίτη, Μιχάλης Πολυχρονάκης, Χρυσούλα Σκεπετζή, Μαρία Σολινταδάκη, Κώστας Σπανάκης, Δήμητρα Σταυρινίδου, Rena Stollenwerk, Δημήτρης Τάταρης, Αντώνης Τριανταφύλλου,  Μάνθα Τσιάλου, Ειρήνη Τσιράκη, Βούλα Φερεντίνου, Χριστίνα Φοίτου, Manfred Hermans & Λιάνα  Ψαρολογάκη.

image

Εικαστική Επιμέλεια: Ηλίας Ηλιάκης & Αναστάσιος Λ. Χαραλαμπάκης

«Η ψυχανάλυση είναι τέχνη, η ζωγραφική είναι τέχνη, το παραμύθι είναι τέχνη, οι μόνες τους διαφορές έγκεινται στην τεχνική. Και στις δύο εκφράσεις (τέχνη, ψυχανάλυση) η πολύπλευρη επαφή με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο του ατόμου οδηγεί στην αναζήτηση μιας προσωπικής αλήθειας.

image

Εν δυνάμει, και η τέχνη μα και η ψυχανάλυση προσφέρουν ένα χώρο μεταβατικό, όπου το άτομο μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερο από συγκρούσεις. Η Τέχνη και η ψυχανάλυση βρίσκουν το κοινό τους έδαφος στο ασυνείδητο. Η ψυχανάλυση μέσα από τη μελέτη και την ερμηνεία του λανθάνοντος περιεχομένου του λόγου γεννά συνειδητές μορφές έκφρασης.

image

Η τέχνη από την άλλη, εκφράζει αυθόρμητα το περιεχόμενο του ασυνειδήτου χωρίς μελέτη και χωρίς τις δευτερογενείς επεξεργασίες  του λόγου, δημιουργώντας συναισθηματικές καταστάσεις οι οποίες φαίνεται να έχουν “θεραπευτική” αξία χωρίς όμως να εμπλέκουν εμφανώς το σύστημα συνειδητό  – ασυνείδητο σ’ αυτή τη διαδικασία».

image

«ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΡΦΕΣ»
Γοβατζιδάκη 18, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ: 28310 50271, E-mail: [email protected]