Άρχισε να ζωγραφίζει τοίχους στην Καμπούλ το 2010 καλύπτοντάς τους με έντονα χρώματα και γαλάζιες γυναικείες φιγούρες που έλεγαν όλα όσα η ίδια δεν μπορούσε να πει...  

Σύντομα τα murals της έγιναν γνωστά όχι μόνο στη χώρα της αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η τελευταία της έκθεση με τίτλο: «prestige» φιλοξενήθηκε στο Los Angeles τον Δεκέμβριο και στη Νέα Υόρκη, τον Ιανουάριο.

Οι ονειρικές φιγούρες  της  Shamsia ξεχωρίζουν από τα χαμηλωμένα τους βλέφαρα... Συχνά κρατούν μουσικά όργανα, άλλοτε ονειροπολούν ή περιφέρονται στους δρόμους μιας φανταστικής πόλης.

Μερικές φορές τα πλήκτρα του πιάνου ή οι ουρανοξύστες μπερδεύονται με τα φορέματα ή τα hijab των γυναικών της καταργώντας τις αποστάσεις ανάμεσα στο κοντινό και το μακρινό, ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το φανταστικό.

Η Shamsia ελπίζει ότι τα έργα της θα μιλήσουν στην καρδιά των νεαρών Αφγανών, όχι μόνο των γυναικών αλλά και των ανδρών και θα γίνουν πηγή έμπνευσης. Όταν την ρωτούν για τις καλλιτεχνικές της φιλοδοξίες, απαντά: «έχω μόνο μια ελπίδα για την ώρα: ειρήνη για τη χώρα μου. Ειρήνη και ελευθερία για τον λαό μου». 

Μπροστά στο πιο πρόσφατο έργο της στο Los Angeles