Ο από το Μπαλί προερχόμενος street artist W.D. (Wild Drawning) που ζει στην Ελλάδα θεωρείται πια ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. 

Ads

Η τρέχουσα έκθεσή του στην gallery Sarri 12 στο Ψυρρή με τίτλο Late night tale είναι αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό γεγονός γι’ αυτό και συγκεντρώνει τα φώτα όχι μόνο της ντόπιας αλλά και διεθνούς δημοσιότητας.

Με καθαρά ιδεολογικοπολιτική ματιά θίγει τα πιο καυτά θέματα της Ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας με μοναδικό τρόπο. 

Το tvxs.gr σας παρουσιάζει ένα κομμάτι από την εικαστική του εγκατάσταση μέσα από φωτογραφίες του Δημήτρη Θεοδόση. 

Ads

image

image

Ο WD ξεκίνησε τη δράση του στο δρόμο το 2000. Έργα του έχουν εκτεθεί ατομικά και ομαδικά σε όλο τον κόσμο. Εστιάζει στις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες με κύριο μέσο για τη δημιουργία τους ρολό και spray.

image

image

Επιλέγει κυρίως σημεία που είναι ήδη κατεστραμμένα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και προσπαθεί να αλληλεπιδρά με το σημείο που εργάζεται έτσι ώστε το έργο να βρίσκεται σε αρμονία με το χώρο στον οποίο βρίσκεται.

image

image

Στη συγκεκριμένη έκθεση ο WD επιχειρεί μια δεύτερη αφήγηση στο γνωστό παραμύθι Alice in Wonderland (Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων).

image

image

Ο χώρος που καλύπτεται από μια τοιχογραφία 350 τμ. μεταμορφώνεται σε Wonderland όπου ο καλλιτέχνης οπτικοποιεί τις σκέψεις του για κοινωνικό – πολιτικά φαινόμενα και ζητήματα όπως ο καταναλωτισμός, ο πόλεμος, η προσφυγιά και η καταστροφή της φύσης. 

image

image

INFO 

WD Solo Show LATE NIGHT TALE
3-31 Μαρτίου 2016,
Sarri 12 Gallery, Σαρρή 12 (Αθήνα, Ψυρρή)
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη με Κυριακή, 12:00 – 19:00
Είσοδος Ελεύθερη 

image

image