Κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, των γραμμάτων αλλά και των τεχνών θα συμμετέχουν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών αφιερωμένο στην φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο Υπατία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Απόλλωνος Ναός»,  επ’ ευκαιρίας των 1600 χρόνων από τον βίαιο θάνατό της στην Αλεξάνδρεια. 

Ads

Στο Συνέδριο προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας των επιστημών και των τεχνών, θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους στην ιστορική διαδρομή και επιδίωξη του Ανθρώπου για πρόοδο και Πολιτισμό:

Συντονισμός

Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης και ο κ. Σπύρος Μερκούρης, ενώ θα αναμεταδοθεί απευθείας στο διαδίκτυο και θα είναι δίγλωσσο, Ελληνικά και Αγγλικά.

Ads

Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις (ποίηση, χορός, μουσική, εικαστικά), θα λαμβάνουν χώρα καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας:

Μετά το πέρας των ομιλιών ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης θα παρουσιάσει έργο αφιερωμένο στη μεγάλη φιλόσοφο και τον Αέναον Αγώνα προς την Γνώση, με διακεκριμένους καλλιτέχνες: Τζένη Δριβάλα, Αγάπη Παπαμήτσου, Τζίνα Φωτεινοπούλου (υψίφωνοι), Αλεξάνδρα Γκράβας (μεσόφωνος), Θοδωρής Μπιράκος (βαρύτονος, τρομπέτα), Νίκος Τουλιάτος (κρουστά), Κώστας Γιαλίνης, Όλγα Παππά, Πάρις Κατσίβελος (απαγγελία).

INFO
1o Ολοήμερο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών 
Επετειακό Αφιέρωμα: Υπατία η Αλεξανδρινή 1600 (370 – 415 κ.ε.)
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΑ 9.84»
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ  ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ με επίδειξη ταυτότητας