Οι νεότεροι ίσως να μην τον γνωρίζουν, αλλά οι παλαιότεροι σίγουρα έχουν πιάσει στα χέρια τους ένα από τα τεύχη με τις περιπέτειες και τις ιστορίες του. Ο λόγος για τον Μπλεκ, τον αγαπημένο ήρωα που σημάδεψε ολόκληρες γενιές και ξαναγυρίζει πλέον στα περίπτερα με το ολοκαίνουργιο τεύχος Νο.21 να φιγουράρει στις προθήκες τους.

Ads

Σε αυτό το τεύχος, στο «Απόρθητο Φρούριο» ο Μπλεκ συνεχίζει να πολεμά τους ‘Αγγλους, έχοντας, όπως πάντα, στο πλευρό του τον καθηγητή Μυστήριο και τον μικρό Ρόντυ.

Συνεχίζονται οι ιστορίες του Ζαγκόρ και του «Τερματοφύλακα γιατρού», ο Μάρτιν Μίστερι, αλλά και οι νέες αδημοσίευτες ιστορίες του Ρόι Ρέις από τη δεκαετία του 80′. Ακόμη, η συνέχεια του Τετρακοσάρη και βέβαια ο καθιερωμένος μηνιαίος διαγωνισμός με δώρο ένα tablet.

Ποιος είναι ο Μπλεκ

Το περιοδικό «Μπλεκ» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1969, προερχόμενο από την γειτονική Ιταλία («Il Grande Blek Magigno», ο ιταλικός τίτλος), κι από τους διάσημους δημιουργούς Sartoris, Sinchetto και Guzzon («EsseGesse»), οι οποίοι εμπνεύστηκαν τον Μπλεκ το 1954.

Ads

Ο ξανθός γίγαντας κυνηγός με το γούνινο καπέλο με ουρά διακρίθηκε στον αγώνα για την αμερικανική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς αποικιοκράτες, κατά τα τέλη του 18ου αιώνα.

Διαβάστε επίσης:

Η επιστροφή του Μπλεκ