Είκοσι πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Αμερικάνου μουσικού Φράνκ Ζάπα, ο θρύλος της τζαζ και ροκ πειραματικής μουσικής, θα «ζωντανέψει» χάρη σε ένα ολόγραμμα, πλάι στο συγκρότημά του, τους «The Mothers of Invention», στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας.

Το βασικό event θα είναι η τρίπρακτη ροκ όπερα του Ζάπα, «Joe's Garage», που παρουσιάζει την  ιστορία ενός νεαρού κιθαριστή που έπεσε θύμα της δόξας και της φήμης.
 
«Ως φουτουριστής και λάτρης του ολογράμματος, ο Φρανκ έσπαγε άφοβα το ένα όριο μετά το άλλο ως καλλιτέχνης και, τιμώντας το ακαταμάχητο πνεύμα του, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε ξανά, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο ένας από τους γιους του Ζάπα - και συνδιευθυντής του Zappa Family Trust -, o Αχμέτ Ζάπα. «Προχωράμε σε ανθρωπομορφισμό της μουσικής του Φρανκ και έτσι, οι εικόνες που ο ίδιος φιλοτέχνησε, οι κλασικοί συμβολισμοί των εξωφύλλων των άλμπουμ του και οι χαρακτήρες των τραγουδιών του θα μπορούν να έλθουν σ' επαφή και να παίξουν πάνω στη σκηνή» πρόσθεσε ο Αχμέτ.

«Ο πατέρας μου κι εγώ συζητούσαμε πολύ για την τεχνολογία 3D και την "ολογραφία", ήταν κάτι στο οποίο είχε ενεργοποιηθεί έντονα. Αφιέρωσε σε αυτό το θέμα μισό κεφάλαιο του βιβλίου του, "The Real Frank Zappa Book". Αυτό (η τουρνέ) είναι ένα γράμμα αγάπης κι ένα ταξίδι για να γιορτάσουμε την καλλιτεχνική ευφυΐα του Φρανκ Ζάπα. Σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνομαι ότι ολοκληρώνω κάτι που άρχισε ο πατέρας μου πριν πολλά χρόνια» κατέληξε ο Αχμέτ.

Το «The Bizarre World of Frank Zappa Hologram Tour» θα περιλαμβάνει και στιγμιότυπα από το στούντιο στο οποίο ο Ζάπα έκανε πρόβες το 1974. Το σπάνιο υλικό θα προβληθεί για πρώτη φορά καθώς ο Ζάπα το είχε καλά φυλαγμένο, μακριά από το φως της δημοσιότητας, για 44 χρόνια.

Οι ημερομηνίες της τουρνέ θα ανακοινωθούν προσεχώς.