Ο Πέτρος Βρέλλης είναι ένας νεαρός καλλιτέχνης από τα Γιάννενα, η φήμη του οποίου έχει φτάσει όμως στα σημαντικότερα μουσεία Σύγχρονης Τέχνης του κόσμου.

Ads

Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα αλλά και απόφοιτος του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστήμης της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν ξέρει να μιλάει μόνο την γλώσσα των υπολογιστών αλλά και της έμπνευσης, δύο γλώσσες που αν και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, έχει καταφέρει να τις κάνει να «επικοινωνήσουν» η μία με την άλλη.

image

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν για πρώτη φορά πάνω στον Γιαννιώτη καλλιτέχνη, όταν πριν λίγα χρόνια χρησιμοποιώντας όχι μόνο τις γνώσεις του αλλά και την καλλιτεχνική του ματιά έδωσε κίνηση στις χαοτικές δίνες της «Έναστρης Νύχτας» του  Βαν Γκογκ με τον χρήστη να μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον πίνακα. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα εκτέθηκε σε πολλά μουσεία, από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης μέχρι το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ.

Ads

Δείτε το έργο του:

Τώρα, ο Πέτρος Βρέλλης επιστρέφει με ένα νέο εντυπωσιακό πρότζεκτ, δείχνοντας τον νέο τρόπο για να πλέκει κανείς, αναδημιουργώντας πορτρέτα προσώπων που εμφανίζονται σε πίνακες του Ελ Γκρέκο.

Το πλέξιμο γίνεται με το χέρι. Χιλιάδες μέτρα μίας και μοναδικής μαύρης κλωστής πλέκονται πάνω σε έναν κυκλικό καμβά, ακολουθώντας έναν ειδικά σχεδιασμένο αλγόριθμο. Αν και η τεχνολογία βοηθάει πολύ, το τελικό έργο τέχνης δεν φέρει πάνω του τίποτα το τεχνολογικό.

Δείτε το αποτέλεσμα: