Tη νέα πτέρυγα του Μουσείου – Bιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade, καθώς και την επανέκθεση της συλλογής Teriade θα εγκαινιάσει σήμερα στις 7 και 15 το απόγευμα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, στη Βαρειά της Μυτιλήνης, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη. Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου» του ΕΣΠΑ 2007-2013 από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με την αριθμ 341/3-2-2011 απόφαση, τελικό δικαιούχο την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου και συνολική δημόσια δαπάνη 2.041.432,42 ευρώ.

Ads

Περιελάμβανε δύο υποέργα:

1) Επισκευή – Εκσυχρονισμός – Διαρρύθμιση του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη – TERIADE και προσθήκη κατ’ επέκταση ισόγειου και υπόγειου χώρου στη Βαρειά Μυτιλήνης, με φορέα υλοποίησης την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου. (Δαπάνη 1.391.470,73 ευρώ).

2) Εφαρμογή μουσειολογικής – μουσειογραφικής μελέτης επανέκθεσης του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade στη Βαρειά Μυτιλήνης, με φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Πολιτισμού. (Δαπάνη 649.961,69 ευρώ).

Ads

Το έργο ολοκληρώθηκε το Οκτώβριο του 2014 χάρις στην άψογη συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού με επιστημονική και επαγγελματική προσήλωση και με την αμέριστη υποστήριξη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.