Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής «Ματιές… 2018», στην αίθουσα του Ελληνογαλλικού συνδέσμου στην πλατεία Κολωνακίου 2.

Ads

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 11:00 μέχρι τις 14:30 και 17:00 μέχρι τις 21:30 καθημερινά.

«Ματιές από κάθε δημιουργό με τη δική του τεχνοτροπία, ερευνητική προσέγγιση και πειραματική διάθεση, με τις ξεχωριστές υφολογικές και εννοιολογικές αναζητήσεις, καταφέρνουν να μετουσιώσουν στο έργο τους, την πεμπτουσία του φωτός, της ψυχής, του υποβλητικού τοπίου, τη συλλογική μνήμη, τις υπαρξιακές αγωνίες
και ανησυχίες που διαπερνούν την ευαισθησία του κάθε σκεπτόμενο ανθρώπου. Η τέχνη λειτουργεί μέσα στα πλαίσια ενός οργανωμένου κοινωνικού συνόλου. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα θα κατατάσσαμε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση της παρούσας εικαστικής έκθεσης.

image

Ads

Καράβια που ταξιδεύουν, τρένα που κυλούν σε ράγες μας καλούν να αποδράσουμε σε νέους ορίζοντες. Στιγμές απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης, καθώς οι αγκυροβολημένες βάρκες αντανακλώνται στη διαφάνεια του νερού. Σκουριασμένες λαμαρίνες και παλιά ξύλα αντιπαραβάλλονται ως αντίδοτο στην απομόνωση, την απόγνωση και την αδυσώπητη ανατροπή προσδοκιών.

Είναι σημαντική και ιδιαίτερη η ίαση που προσφέρει η ενασχόληση με την τέχνη. Η αγαλλίαση του ολόκληρου και του πλήρους που μπορεί να βρει κάποιος στην ζωή του. Τα τοιχία αυτά που συγκροτούν και συνθέτουν λίγο πολύ τα χαρακτηριστικά της έκθεσης».

Μαρουσώ Λαουράκη
Εικαστικός – Ζωγράφος

image

image

«Μέσα στα τόσα προβλήματα της ζωής σήμερα είναι μια έκπληξη να υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν για μια φυγή στον κόσμο της τέχνης. Δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματίες, μουσικοί ή ζωγράφοι για να εκφράσουν τα καλλιτεχνικά τους συναισθήματα.

Σήμερα βλέπουμε τους καρπούς αυτών που τόλμησαν να ανοίξουν έστω και λίγο τα φτερά τους. Με κέφι και φαντασία άγγιξαν αυτό το μαγικό χώρο της τέχνης. Βρήκαν χώρο να απλώσουν τα όνειρά τους και να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας. Ας δοκιμάσουμε κι εμείς οι φίλοι τους να κάνουμε το ίδιο. Με ευχάριστη προσμονή περιμένουμε να απολαύσουμε και τα επόμενα».

Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης
Ζωγράφος – Χαράκτης

image

image