Ξεκίνησε, το απόγευμα της Πέμπτης, στις 18:00 η ανοιχτή εκδήλωση παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που θα πλαισιωθεί από πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. 

Η τελετή παράδοσης του έργου πραγματοποιείται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα μεταδοθεί ζωντανά. 

Παρόντες είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθεί ένα πρόγραμμα - έκπληξη, με αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις σε ποικίλα σημεία του ΚΠΙΣΝ: χορός, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις, αστική κουλτούρα και happening.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, στον Πύργο Βιβλίων, στον Φάρο και στο Ξέφωτο, ενώ, στο τέλος θα πραγματοποιηθεί εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων και η γιορτή θα συνεχιστεί με πάρτι στην Αγορά και dj set από την Kafka (Κατερίνα Καφεντζή).

Παρακολουθείστε live τη γιορτή: 

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ

Για την ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ, θα υπάρχει δωρεάν υπηρεσία shuttlebus ανά 30 λεπτά, από τις 15:00 έως τις 22:00.

Το λεωφορείο ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (συμβολή με οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού - Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στην είσοδο του Χώρου Στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ (συμβολή οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη).

Επίσης, το ΚΠΙΣΝ αυτήν την περίοδο διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης 1.000 θέσεων, ενώ ειδικά για σήμερα θα διατεθεί ελεύθερα και ο χώρος στάθμευσης του γηπέδου Tae Kwon Do (από τις 15:00 και έπειτα).

Για λόγους ασφαλείας, από τις 17:15 και μετά δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στην Εσπλανάδα.