Μια μαγική έκθεση που θα φέρει τους επισκέπτες ακόμα πιο κοντά στο έργο του μεγάλου ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Ads

Ειδικότερα, τα εμβληματικά έργα του Γκούσταβ Κλιμτ «περιβάλλουν» τους επισκέπτες με 120 προβολές σε 3.300 τετραγωνικά μέτρα φωτός.

Μέσα στο Αtelier des Lumieres, η ψηφιακή τεχνολογία φέρνει τα χρυσά έργα όπως το Φιλί του Βιεννέζου καλλιτέχνη όλο και πιο κοντά στο κοινό. Είναι ένας τρόπος όπως λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βruno Μonnier να συνδέεται το παρελθόν με το μέλλον, καθώς οι εκθέσεις αυτού του τύπου προσθέτουν δυναμισμό στις καλλιτεχνικές πρακτικές, ενισχύουν τα συναισθήματα και προσεγγίζουν το μεγαλύτερο δυνατό κοινό.

Ο Γκούσταφ Κλιμτ (14 Ιουλίου 1862 – 6 Φεβρουαρίου 1918) ήταν Αυστριακός ζωγράφος και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της Απόσχισης (Sezession) της Βιέννης που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αρ Νουβό (Art Nouveau). Είχε σημαντική συμβολή στη διεθνή αναγνώριση της αυστριακής τέχνης και υπήρξε από τους πρώτους που κατάφεραν να συνδυάσουν την εικονιστική με την αφηρημένη ζωγραφική.

image

Ads

image