Ένας λαβύρινθος με λευκούς ναούς, μνημειώδεις αψίδες, πλακόστρωτους δρόμους και σπίτια, κρυμμένος 40 μέτρα κάτω από το νερό. Αυτή είναι η Ατλαντίδα της Κίνας.

Ads

Η αποκαλούμενη Πόλη των Λεόντων ήταν κάποτε η Shi Cheng, το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της ανατολικής επαρχίας Zhejiang.

image

Όμως το 1959, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήταν απαραίτητη η κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ενέργειας. Έτσι, φτιάχτηκε μια τεχνητή λίμνη.

Ads

image

Η ιστορική μητρόπολη γέμισε σταδιακά με νερό μέχρι που βυθίστηκε εντελώς στην τεχνητή λίμνη, γνωστή πλέον ως λίμνη Qiandao.

Ανάλογα με τον πυθμένα της λίμνης, η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στα 25 και 40 μέτρα κάτω από το νερό. Βρισκόταν ξεχασμένη εκεί για 55 χρόνια.

image

Τώρα, η Ατλαντίδα της Κίνας αναμένεται να γίνει δημοφιλές αξιοθέατο. Οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να τη μετατρέψουν σε πόλο έλξης για τους τουρίστες που θα κάνουν καταδύσεις.

image

Μια ομάδα δυτών εξερεύνησε την υποβρύχια πόλη πριν αρχίσουν να σχεδιάζονται οι τουριστικές καταδύσεις. Οι εικόνες που κατέγραψαν μαγεύουν.

image image

Η πόλη εχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, προστατευμένη από τους ανέμους, τις βροχές και τον ήλιο. Σχεδόν κάθε κατασκευή παραμένει εντελώς άθικτη περιλαμβάνοντας ξύλινα δοκάρια και σκάλες.

image
Σκίτσο της Πόλης των Λεόντων, αιώνες πριν