Νέα σεμινάρια γραφής στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια και “Αφηγήσεις Έργου – Ζωής” με Λογοτέχνες κάθε Δευτέρα από τον Νοέμβριο 2013.

Ads

“H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς, αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί” Gabriel García Márquez

Σεμινάριο Αφήγηση Ζωής,
από την Κρυσταλία Πατούλη (δημ/φο – σύμβουλο Ψ.Υ.)
& Εισαγωγής στη Μυθοπλασία από τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο (συγγραφέα)

«Οι ιστορίες μας γίνονται τόσο πολύ δικό μας κομμάτι ώστε και εμείς δεν τις συνειδητοποιούμε, όπως το ψάρι που ανακαλύπτει το νερό τελευταίο» έχει πει ο Jerome Bruner. Στόχος σε αυτό το σεμινάριο στόχος είναι να ανακαλύψουμε το… νερό. Καθώς οι λέξεις είναι το βασικό υλικό που χτίζουμε τη σχέση μας με την πραγματικότητα, η δύναμη της γραφής γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο αυτογνωσίας και δημιουργικότητας, βασισμένοι στο ό,τι κάνουμε έργο μόνον ότι δεν απωθούμε αλλά και πως ο συγγραφικός μας εαυτός είναι πιο μπροστά από εμάς, διαθέτοντας «πολλές φωνές» (κατά Μ. Μπαχτίν) που συνήθως μοιάζει να αγνοούμε.

Ads

Στα πλαίσια του σεμιναρίου διοργανώνονται λογοτεχνικές συναντήσεις με γνωστές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Επί τρία χρόνια σε συνεργασία του σεμιναρίου με χώρους όπως το Μικρό Πολυτεχνείο, το Εργαστήριο διερεύνησης ανθρωπίνων σχέσεων, και σήμερα τον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια, κ.ά., έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες εκδηλώσεις με τίτλο «Αφήγηση Έργου – Ζωής», με τους Χρόνη Μίσσιο, Περικλή Κοροβέση, Αγαθή Δημητρούκα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ελεονώρα Σταθοπούλου, Τασούλα Βερβενιώτη, Γιάννη Μακριδάκη, κλπ.

Για το θεωρητικό κυρίως υπόβαθρο – βιβλιογραφία του σεμιναρίου, έχει πραγματοποιηθεί διάλεξη σε φοιτητές του Παντείου Παν/μίου, μετά από κάλεσμα της συγγραφέως – καθηγήτριας ψυχολογίας, Φωτεινής Τσαλίκογλου.

image

1η «Αφήγηση Έργου – Ζωής», με την συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη, εξ αφορμής του βιβλίου της “Ηδονή στον κρόταφο”, των εκδ. Καστανιώτη

1η «Αφήγηση Έργου – Ζωής», με την συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη

Φέτος, οι «Αφηγήσεις Έργου – Ζωής», θα ξεκινήσουν με μια βραδιά αφιερωμένη στην συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη, εξ αφορμής ενός από τα πιο αυτοβιογραφικά βιβλία της, με τίτλο  «Ηδονή στον κρόταφο», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη», τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8:30μμ. (Είσοδος ελεύθερη).

image

Εισαγωγή στη Μυθοπλασία με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλο

Εισαγωγή στη Μυθοπλασία με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλο

Παράλληλα, κάθε  δεύτερη Δευτέρα του σεμιναρίου στις 8μμ, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος, θα εστιάζει όπως εξηγεί ο ίδιος: «στα μυστικά της τέχνης της μυθοπλασίας, με την έννοια ότι η δημιουργική διαδικασία παραμένει ένα μυστήριο. Τουλάχιστον για μένα, ακόμα και μετά από δεκαεπτά δημοσιευμένα έργα μυθοπλασίας».

*Πληροφορίες – επικοινωνία, για το σεμινάριο διάρκειας 2μιση μηνών, που θα ξεκινήσει στις 11/11/13 με ελεύθερη είσοδο στο πρώτο εισαγωγικό μάθημα(αφού πρώτα κλείσετε τηλεφωνικά τη θέση σας, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών) και κάθε Δευτέρα, 6:30μμ – 9:30μμ, στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια, τηλ. 210 8673655, [email protected], www.afigisizois.wordpress.com.

Διαγωνισμός (μέχρι την Πέμπτη 15/11/13) για δωρεάν συμμετοχές στο σεμινάριο Αφήγηση Ζωής σε ανέργους αλλά και εκπτώσεις από το Τvxs