Ένας από τους πιο «πιστούς» φίλους των κόμικς και της επιστημονικής φαντασίας, ο Άγγελος Μαστοράκης, έφυγε από τη ζωή. Γεννημένος το 1949, ο Άγγελος Μαστοράκης υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού 9, και παλαιότερα του περιοδικού Nova και ιδρυτικό μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας.

Ads

Ως υπεύθυνος έκδοσης του ένθετου 9 της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», συνέβαλε στο να εξοικειωθεί το κοινό με συγγραφείς της σύγχρονης επιστημονικής φαντασίας, καθώς στα περισσότερα τεύχη συμπεριλαμβανόντουσαν διηγήματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

«…Να γίνει επιτέλους κατανοητό πως η επιστημονική φαντασία είναι το μοναδικό λογοτεχνικό είδος που παρακολουθεί βήμα – βήμα την εξαίσια και ταυτόχρονα αγωνιώδη πορεία της ανθρωπότητας προς το μέλλον, τη μεγαλειώδη και συνάμα τραγική περιπέτεια του Ανθρώπου», ανέφερε ο ίδιος, το 2001, στο τ. 72, του «9».

Πέρα από την επιστημονική φαντασία, τα κόμικ, τον εναλλακτικό τύπο, τον κινηματογράφο, (ίδρυσε το Φεστιβάλ SFF-Rated) η μουσική ήταν μια ακόμα από τις αγάπες του. Ο ίδιος υπήρξε μάλιστα ο πρώτος ηχολήπτης της κεντρικής κονσόλας του ιστορικού συναυλιακού κλαμπ «Ρόδον».

Ads

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 15:00 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του Σχιστού, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και αντί στεφάνων, όσοι και όσες το επιθυμούν, παρακαλούνται να διαθέσουν τα χρήματα σε δομές ή έμπρακτες δράσεις αλληλεγγύης.