Διεθνής ομαδική έκθεση εικαστικών, αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου Έλληνα, Νίκου Καζαντζάκη, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου στο Μερόπειο ίδρυμα που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45.

Ads

Η έκθεση που διοργανώνεται από το Κέντρο Τεχνών 4 Εποχές-AthensArt και τον όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, διεξάγεται στο πλαίσιο των εορτασμών του 2017 ως έτος Καζαντζάκη.

Το Κέντρο Τεχνών 4 Εποχές (CA4S)-AthensArt (www.athensart-2010.ning.com) με πρόεδρο τον καθ. Δρ. Τάκι Αλεξίου, είναι διεθνής κοινότητα καλλιτεχνών και φιλότεχνων, που αριθμεί πάνω από 5.500 μέλη από 155 χώρες. Περιλαμβάνεται δε στους πολιτιστικούς οργανισμούς του υπουργείου Πολιτισμού.

Η φιλοσοφία του κέντρου βασίζεται στη βαθιά πεποίθηση ότι η «Φιλία μέσα από την Τέχνη μπορεί να αλλάξει τον ειρηνικά τον κόσμο».

Ads

Το Κέντρο Τεχνών 4 Εποχές (CA4S) ? AthensArt είναι εμπνευστής και διοργανωτής πολιτιστικών εκθέσεων, εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε όλο τον πλανήτη από το 1980 έως και σήμερα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για το έτος Καζαντζάκη θα γίνουν στις 2 Οκτωβρίου στις 7:30.